Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenski plezalci v naletu, Janja in Jernej osvojila Moskvo

Športna plezalka Janja Garnbret je dobila še drugo letošnjo tekmo za svetovni pokal, Jernej Kruder prvo.
Janja Garnbret je v steni kot pajek, povsem se zlije z njo. FOTO: Luka Fonda
Janja Garnbret je v steni kot pajek, povsem se zlije z njo. FOTO: Luka Fonda
M. F.
14. 4. 2019 | 19:30
14. 4. 2019 | 20:14
2:06
Po zmagi na uvodni tekmi za svetovni pokal v športnem plezanju Janja Garnbret nadaljuje zmagovalni niz. Nepremagljiva je bila tudi na drugi preizkušnji sezone v Moskvi. Z vsemi štirimi osvojenimi vrhovi v finalu balvanskega plezanja si je zagotovila 21. zmago v svetovnem pokalu. V Moskvi je zmagala že lani.

Druga je bila Francozinja Fanny Gibert, tretja pa Britanka Shauna Coxsey. Druga slovenska predstavnica v finalu Lučka Rakovec, za katero je bil to premierni finale v članski konkurenci, se je uvrstila tik pod stopničkami na 4. mesto.

"Ves konec tedna sem bila dobro razpoložena. Že v kvalifikacijah mi je uspelo super plezati, polfinale pa je bil zahteven. Verjetno finale prav zato ni bil pretežek. Zelo sem vesela svojih dobrih nastopov!" je misli strnila Garnbretova. Naslednja preizkušnja jo čaka čez dva tedna na Kitajskem. 
 

Nepremagljiv tudi Kruder


Slovenski plezalci so blesteli tudi v moški konkurenci. V finale sta se prebila Jernej Kruder in Anže Peharc. Kruder je ponovil lansko zmago na tem ruskem prizorišču, odpravil je drugouvrščenega Čeha Adama Ondro in Japonca Jošijukija Ogato, ki je bil tretji. Kruder je bil edini, ki je v finalu osvojil vse štiri vrhove.

"Ne bi rekel, da je samo prizorišče v Moskvi tisto, kar mi je pomagalo do zmage, enostavno je bil moj dan. Udobno sem se počutil že včeraj, sicer ne tako dobro v polfinalu, a potem sem si dobro odpočil in se vrnil odlično pripravljen. Presrečen sem!" je svojo prvo letošnjo zmago komentiral Kruder.

Peharc je tekmo končal na 4. mestu.

Prve letošnje zmage se je veselil tudi Jernej Kruder. FOTO: Luka Fonda
Prve letošnje zmage se je veselil tudi Jernej Kruder. FOTO: Luka Fonda

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine