Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tine Urnaut & Co. ukrotili Fince

Slovenski odbojkarji so s 3:0 premagali neizkušeno finsko reprezentanco in vpisali drugo zmago na evropskem prvenstvu. Jutri ob 16.30 proti Španiji.
Slovenci so igrali, kolikor je bilo potrebno. FOTO: CEV
Slovenci so igrali, kolikor je bilo potrebno. FOTO: CEV
Š. R., STA
1. 9. 2023 | 18:22
1. 9. 2023 | 18:45
1:46

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu vknjižila še drugo zmago. Po Ukrajini je premagala tudi Finsko, in sicer zanesljivo s 3:0 (21, 19, 22).

Varovanci Gheorgheja Cretuja so proti Finski prišli še do četrte zaporedne zmage na medsebojnih uradnih tekmah. In to na prepričljiv način. Slabši začetek jih ni prestrašil, potrpežljivo so čakali na svoj trenutek za prevzem pobude, dočakali so ga v drugem delu prvega niza, ko so zaostanek treh točk z delnim izidom 8:1 zaostanek treh točk spremenili v vodstvo za štiri.

Slovenci so suvereno opravili nalogo. FOTO: CEV
Slovenci so suvereno opravili nalogo. FOTO: CEV

V nadaljevanju tekme Fincem ni pomagala tudi glasna spodbuda velikega števila navijačev. Slovenci so bili vsaj v drugem nizu razigrani v vseh elementih, mladi in neizkušeni Finci, ki so sicer na prvenstvu že premagali Hrvaško in po izenačenem boju izgubili z Bolgarijo, pa jim niso bili kos. Slovenci so kljub nekoliko manj zbrani igre in manjšim težavam v tretjem nizu prišli do hitre zmage, posebno veliko moči pa niso porabili, kar je pred nadaljevanjem dolgega ter napornega tekmovanja prav tako pozitivna stvar.

Naslednjo tekmo bodo odigrali že jutri ob 16.30 proti Španiji. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine