Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenska himna v Abu Dabiju tudi za Klaro Apotekar

Naša reprezentanca tretja najuspešnejša na tekmovanju za veliki slam v judu.
Klara Apotekar (druga z leve) si je v Abu Dabiju izbojevala svojo jubilejno deseto kolajno na turnirjih za svetovni pokal v judu. FOTO: Gabriela Sabau/IJF
Klara Apotekar (druga z leve) si je v Abu Dabiju izbojevala svojo jubilejno deseto kolajno na turnirjih za svetovni pokal v judu. FOTO: Gabriela Sabau/IJF
26. 10. 2019 | 17:51
26. 10. 2019 | 18:42
2:23
Ljubljana – Dan po velikem zmagoslavju Tine Trstenjak (do 63 kg) se je na judoističnem tekmovanju za veliki slam v Abu Dabiju (z nagradnim skladom 154.000 ameriških dolarjev) na najvišjo stopnico zmagovalnega odra povzpela tudi Klara Apotekar (do 78 kg). Visokorasla judoistka iz Šmartnega v Rožni dolini je prav tako kot njena klubska kolegica za zlato kolajno premagala pet tekmic.

V uvodnem krogu je Klara z vazarijem (7:0) izločila Južnokorejko Hyunji Yoon, zatem je z iponom (10:0) odpravila Mongolko Munkhtsetseg Otgon, v četrtfinalu pa je bila za vazari boljša še od Nizozemke Guusje Steenhuis. V polfinalu je judoistka najuspešnejšega slovenskega kluba Z'dežele Sankaku z vazarijem ugnala še staro znanko, Loriano Kuka s Kosova, v zaključnem dvoboju pa je vrhunsko pripravljenost kronala še z zmago z iponom nad Nemko Luise Malzahn.

Apotekarjeva, ki se je pred štirimi meseci v Minsku ovenčala z naslovom evropske prvakinje, si je tako izbojevala jubilejno deseto kolajno na turnirjih za svetovni pokal, tretjo zlato in prvo najžlahtnejšo na tekmovanjih za veliki slam. Njena polsestra Ana Velenšek (nad 78 kg) je morala v prvem dvoboju priznati premoč Francozinji Anne Fatoumati M Bairo (0:10), že v uvodnem krogu pa je po porazu z Ukrajincem Jakivom Hammom (0:10) obstal tudi Vito Dragič.

Slovensko zastopstvo je bilo tako z zlatima kolajnama Trstenjakove in Apotekarjeve ter srebrno Maruše Štangar tretje najuspešnejše v Abu Dabiju, kjer je moči merilo 553 judoistov in judoistk iz 95 držav. Uspešnejši reprezentanci sta bili zgolj južnokorejska (3 zlate, 1 srebrna in 4 bronaste) in nizozemska (2 zlati, 1 srebrna in 1 bronasta).



 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine