Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenske odbojkarje bodo pred EP preizkusili tudi državni prvaki

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo v okviru priprav na evropsko prvenstvo, kjer bo igrala v češki Ostravi, odigrala še dve pripravljalni tekmi.
Selektor slovenske izbrane vrste je od februarja 2019 Italijan Alberto Giuliani (na fotografiji). FOTO: Picasa
Selektor slovenske izbrane vrste je od februarja 2019 Italijan Alberto Giuliani (na fotografiji). FOTO: Picasa
STA, J. K.
26. 8. 2021 | 10:39
26. 8. 2021 | 13:57
3:35
Kot je sporočila Odbojkarska zveza Slovenije (OZS), se bodo varovanci selektorja Alberta Giulianija v četrtek ob 14.40 za zaprtimi vrati pomerili z reprezentanco Katarja, v soboto pa bodo moči merili z državnimi prvaki Merkur Mariborom. Tekma proti Katarju, z istim tekmecem so se merili tudi v torek, bo znova zaprta za javnost, OZS pa ne bo sporočila rezultata dvoboja.

V soboto, in ne v petek, kot je OZS sporočila v ponedeljek, se bo ob 16.40 v Areni Stožice začela še zadnja tekma pred EP proti Mariborčanom, ki bo odprta zgolj za predstavnike medijev. Slovenska reprezentanca, ki bo na EP branila srebro, je imela doslej otežene priprave zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus pretekli teden. Zaradi tega so ostali brez pripravljalnega turnirja v Ukrajini, kjer bi se morali pomeriti z močnimi tekmeci, Srbijo, Bolgarijo in domačo reprezentanco Češke.
 

Prenočili bodo v Bratislavi


Evropsko prvenstvo se bo za evropske podprvake začelo v petek, 3. septembra, ko se bodo v okviru tekmovalne skupine B v Ostravi pomerili z gostitelji. V soboto bo sledil obračun s Črno goro, po dnevu premora pa po vrsti še tekme z Belorusijo, Bolgarijo in Italijo.

Odhod reprezentance v Ostravo bo v torek, 31. avgusta z avtobusom do Bratislave, kjer bodo prenočili in nato naslednji dan nadaljevali s potjo do prizorišča EP. Prvi uradni trening bo v dvorani Ostravar Arena potekal v sredo med 18.30 in 20. uro, dan kasneje pa med 17.45 in 19.15.

Prvenstvo se bo s tekmami na Finskem in v Estoniji sicer začelo 1. septembra, trajalo pa bo vse do 19. septembra.
 

Liga narodov z novim formatom tekmovanja v 2022


Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je v četrtek sporočila, da bo liga narodov, v kateri je slovenska reprezentanca letos osvojila četrto mesto, del druščine najboljših pa bo tudi v letu 2022, po novem potekala po spremenjenem formatu, so zapisali pri OZS. Potem, ko se je v okviru letošnje lige narodov v italijanskem Riminiju med seboj merilo 16 najboljših reprezentanc sveta, vsaka od njih pa je v rednem delu lige odigrala 15 tekem, ki sta jim sledila še polfinale in finale, se v letu 2022 obeta nekoliko spremenjen format tekmovanja.

Reprezentance bodo razdeljene v dve skupini po osem ekip, ki se bodo med seboj srečale na treh turnirjih, in sicer od 6. do 12. junija, med 20. in 26. junijem ter med 4. in 10. julijem. Na vsakem turnirju bo posamezna reprezentanca v šestih dneh odigrala štiri tekme, najboljše štiri reprezentance iz vsake skupine pa bodo napredovale v izločilne boje oz. v četrtfinale. Boj za odličja se bo začel 18. julija, veliki finale bo 24. julija.

Slovenski odbojkarji so letos prvič nastopili v ligi narodov in si z izjemnimi predstavami priigrali visoko četrto mesto. Slavili so Brazilci, drugi so bili Poljaki, tretji pa Francozi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine