Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenci po treh dneh še brez zmage v Budimpešti

V uvodnem krogu svetovnega prvenstva v glavnem mestu Madžarske sta izpadla tudi Martin Hojak in Juš Mecilošek.
Martinu Hojaku se nastop na svetovnem prvenstvu v Budimpešti ni izšel po načrtih. FOTO: Miha Šimnovec
Martinu Hojaku se nastop na svetovnem prvenstvu v Budimpešti ni izšel po načrtih. FOTO: Miha Šimnovec
8. 6. 2021 | 22:18
8. 6. 2021 | 22:25
1:45
Slovenski judoisti so še vedno brez zmage na svetovnem prvenstvu v Budimpešti. V današnjem uvodnem krogu kategorije do 73 kilogranov sta izpadla tudi Martin Hojak (z iponom proti Izraelcu Yehonatanu Elbazu) in novinec na tem tekmovanju Juš Mecilošek (z iponom proti Švicarju Nilsu Stumpu).

»Vedel sem, da je tekmec levičar, zato sem se nadejal, da bodo učinkovale tehnike, ki jih vadim posebej za levičarje. Na žalost se mi ni izšlo,« je po hitrem slovesu od svetovnega prvenstva povedal Hojak, ki je tako dokončno ostal brez možnosti, da bi se uvrstil na olimpijske igre v Tokiu. Mecilošek je priznal, da je bilo vse skupaj zanj zelo stresno, ker se je prvič boril na tako velikem članskem tekmovanju.

Ob Alenu Vučinu (do 81 kg), ki se bo v prvem dvoboju postavil po robu Turku Muhammedu Kocu, bo jutri na madžarske blazine stopila tudi Andreja Leški (do 63 kg), ki ji v slovenskem taboru pripisujejo največ možnosti za vidnejšo uvrstitev. Za začetek bo prosta, v drugem krogu pa se bo pomerila z zmagovalko obračuna med Sandrine Billiet z Zelenoortskih otokov in Damiello Nomenjanahary z Madagaskarja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine