Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenci na OI tudi z branilci lovorike in gostitelji Francozi

Naši odbojkarji se bodo med 27. julijem in 11. avgustom v Parizu pomerili še s Kanadčani in Srbi.
Slovenski odbojkarji bodo prvič igrali na olimpijskih igrah. FOTO: Blaž Samec/Delo
Slovenski odbojkarji bodo prvič igrali na olimpijskih igrah. FOTO: Blaž Samec/Delo
26. 6. 2024 | 19:05
26. 6. 2024 | 19:06
1:48

V Lodžu, ki gosti finale elitne moške lige narodov v odbojki, so izpeljali žreb skupin za poletne olimpijske igre v Parizu. Ples kroglic je slovenski reprezentanci, ki bo na največji športni prireditvi igrala prvič, namenil skupino A ter dvoboje s Francijo, Kanado in Srbijo.

Kot so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije, so pred žrebom v skupine razporedili le tri reprezentance. V skupini A je prvo mesto pripadlo gostiteljici in branilki zlate olimpijske lovorike Franciji, v skupini B je prvo mesto zasedla vodilna ekipa s svetovne lestvice in zdajšnja evropska prvakinja Italija, v skupini C pa azijska prvakinja in druga reprezentanca sveta Japonska. Preostalih devet izbranih vrst so razdelili v tri bobne, in sicer v prvega Srbijo, Nemčijo in Egipt, v drugega Brazilijo, Argentino in Kanado, v tretjega pa Slovenijo, Italijo in ZDA.

Našo reprezentanco je žreb – kot že omenjeno – uvrstil v skupino A s Francijo, Kanado in Srbijo. V skupini B bomo spremljali tekme Poljske, Brazilije, Italije in Egipta, v skupini C pa so se nosilki Japonski pridružile Nemčija, Argentina in ZDA.

Odbojkarski turnir bo na olimpijskih igrah med 27. julijem in 11. avgustom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine