Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Sestri Štangar sta se morali s kolajnama vrniti v Kamerun

Judoistki Olimpije tudi na odprtem prvenstvu Afrike na zmagovalnem odru; Anja na vrhu, Maruša srebrna.
Anja Štangar (levo) in Maruša Štangar sta si na odprtem prvenstvu Afrike izbojevali novi kolajni v svetovnem pokalu. FOTO: Facebook Štangar Sisters
Anja Štangar (levo) in Maruša Štangar sta si na odprtem prvenstvu Afrike izbojevali novi kolajni v svetovnem pokalu. FOTO: Facebook Štangar Sisters
10. 11. 2019 | 19:04
10. 11. 2019 | 19:52
2:21
Ljubljana – Slovenski judoisti v zadnjih tednih kot po tekočem traku osvajajo kolajne v svetovnem pokalu. Na odprtem prvenstvu Afrike v glavnem mestu Kameruna sta se v soboto na zmagovalni oder povzpeli sestri Štangar; starejša Anja je v pičlem mesecu še drugič slavila zmago v kategoriji do 52 kilogramov, mlajša Maruša (do 48 kg) pa je osvojila drugo mesto.

Anja je na poti do zlate kolajne v Yaoundéju, kjer je bila sicer konkurenca okrnjena (na turnirju je sodelovalo 116 tekmovalcev in tekmovalk iz 24 držav), ugnala Kamerunko Sereno Eriko Meupeh Kemfang (z iponom po slabi poldrugi minuti), Djamilo Silva z Zelenortskih otokov (z iponom po skoraj štirih minutah) in v finalu še Azerbajdžanko Gultaj Mamadalijevo (z iponom po dobrih dveh minutah).

Starejša od sester Štangar, ki bo 6. januarja praznovala 24. rojstni dan, se je tako po krstnem zmagoslavju pred mesecem dni v Talinu veselila svoje druge zlate lovorike v svetovnem pokalu in z njo osvojila nove dragocene točke v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu. To je sicer že njeno deveto odličje v svetovnem pokalu.


Šesta kolajna za Marušo v svetovnem pokalu


Maruša je bila za uvod prosta, nakar je z iponom po dveh minutah izločila Priscillo Morand z Mauritiusa, v finalu pa je morala priznati premoč Azerbajdžanki Lejli Alijevi (z iponom po minuti). Za 21-letno Ljubljančanko je bilo to šesto odličje v svetovnem pokalu, drugo zaporedno srebrno, potem ko je bila pred dobrima dvema tednoma druga tudi na tekmovanju za veliko nagrado v Abu Dabiju.

Vrnitev sester Štangar in njune trenerke Olge Štirba proti Sloveniji pa se ni začela po načrtih. »Po dveh urah leta smo se morali zaradi slabega vremena vrniti v Yaoundé,« sta sporočili judoistki ljubljanske Olimpije.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine