Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Savšek je najhitreje začel v Nemčiji

Slovenski slalomisti z devetimi polfinalisti na četrti tekmi svetovnega pokala.
Benjamina Savška danes v 9. uri čaka polfinalni nastop. FOTO: Matej Družnik
Benjamina Savška danes v 9. uri čaka polfinalni nastop. FOTO: Matej Družnik
30. 8. 2019 | 16:54
2:19
Markkleeberg – Tik pred dvomesečno prekinitvijo svetovnega pokala so slovenski slalomisti na divjih vodah zablesteli s tremi drugimi mesti kajakaša Petra Kauzerja, kanuista Anžeta Berčiča in kajakašice Eve Terčelj v Tacnu ter drugimi visokimi uvrstitvami, zato so se na počitnice odpravili s sladko-grenkim priokusom. Toda premor jim očitno ni načel forme. Na četrti tekmi sezone v Nemčiji so povečini gladko opravili s kvalifikacijami.

Rezerve pri veslanju so bile očitne tako kot običajno, ko gre za kvalifikacije, vendar so bili v slovenski reprezentanci tudi tokrat v ospredju najizkušenejši aduti. Najbolje so se odrezali kanuisti, saj so vsi trije opravili svojo nalogo že na prvi progi. Letošnji evropski prvak Benjamin Savšek je zasedel peto mesto s 86 stotinkami zaostanka za drugouvrščenim, vodilni v svetovnem pokalu Luka Božič je bil osmi, Berčič pa z dvema kazenskima sekundama 15.

Za odtenek slabša je bila trojica kajakašev. Kauzer je kot trenutno drugi v skupni razvrstitvi dosegel šesti rezultat prvega nastopa, v najhitrejšo trideseterico in s tem tudi neposredno v polfinale pa se je z 22. časom prebil tudi Martin Srabotnik. Na popravni izpit je moral le Niko Testen, ki je bil šele 39. v prvem poskusu, v drugem pa se je odrezal bistveno bolje in pristal na 4. mestu.

Prvo slovensko žrtev so zahtevale kvalifikacije kajakašic, saj je bila Ajda Novak dvakrat prepočasna. Druga najboljša tekmovalka sezone Eva Terčelj je bila zanesljiva (9.) že na prvi progi, Eva Alina Hočevar se je močno popravila na drugi (7.) in si okrepila samozavest za štart med kanuistkami, pri katerih je bila 11. v prvem poskusu. Lea Novak in Alja Kozorog nista izkoristili obeh priložnosti in zanju se je tekma hitro končala.

Jutri bo v Markkleebergu na sporedu polfinale in finale za kanuiste in kajakašice.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine