Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Drugi športi

Šampionu tekmeci ne morejo do živega

Koprčan Toni Vodišek je v dveh tednih združil naslova evropskega in svetovnega prvaka. Meri na olimpijsko zlato v Parizu 2024
V nasprotju s tekmeci se s kajtanjem po zaslugi očeta Rajka ukvarja že od malih nog.
V nasprotju s tekmeci se s kajtanjem po zaslugi očeta Rajka ukvarja že od malih nog.
23. 11. 2022 | 18:00
8:06

V nadaljevanju preberite:

Kot iz najbolj avanturističnih filmov o pogumnih jezdecih na morskih valovih in njihovem nomadskem življenju, bi na »prvo žogo« lahko opisali tudi športno pot Tonija Vodiška. Petindvajsetletni Koprčan je prejšnji mesec spisal svoje najimenitnejše poglavje v kratki zgodovini nove športne panoge na olimpijskih igrah – kajtanju v olimpijski disciplini foil. Najprej je v grškem Patrasu osvojil naslov prvaka stare celine, potem pa je na Sardiniji dal vetra še svetovni konkurenci.

»Uvrstitev na olimpijske igre je glavni cilj v naslednjem letu. Nanje so bo uvrstilo le 20 najboljših po tekmovalnem ključu ter celinskem. Prvih osem s svetovnega prvenstva, ki bo na Nizozemskem, se bo uvrstilo na OI, potem še šest z vsake celine, gostiteljica ima prav tako rezervirano mesto poleg še petih z zadnje kvalifikacijske tekme,« je pojasnil nekoliko zapleteno pot, ki zanj ne bi smela biti pretirano trnova. Ker je enostavno predober za svetovno konkurenco, v kateri so največji tekmeci Francozi. »Razbijajo, kar pet jih je bilo med trinajsterico na SP.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine