Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Sainz mlajši bo bržkone nasledil Vettla

Pri Ferrariju naj bi bil po Nemčevem odhodu znan drugi voznik.
Carlos Sainz bo očitno mahal navijačem Ferrarija. FOTO: Reuters
Carlos Sainz bo očitno mahal navijačem Ferrarija. FOTO: Reuters
M. U., STA
13. 5. 2020 | 12:20
13. 5. 2020 | 12:38
1:30
Po torkovi novici, da bo nemški dirkač Sebastian Vettel po koncu sezone zapustil Ferrari, so številni avtomobilistični mediji že izbrskali ime njegovega naslednika. V rdeči dirkalnik italijanskega moštva v formuli 1 bo bržkone sedel španski dirkač Carlos Sainz mlajši, sin dvakratnega svetovnega prvaka v reliju Carlosa Sainza.

Ta 25-letni dirkač naj bi se z moštvom iz Maranella dogovoril za sodelovanje od leta 2021, njegov moštveni kolega pa bo tri leta mlajši Monačan Charles Leclerc.

Sainz mlajši je v zadnjih dveh sezonah član moštva McLaren, pred tem pa je bil tri sezone član moštva Toro Rosso in dve leti Renaulta.

Od leta 2015 je nastopil na 102 dirkah v formuli 1, v petih sezonah pa je le enkrat stopil na stopničke. Na lanski dirki za VN Brazilije v Sao Paulo je osvojil tretje mesto, sezono pa je končal na šestem mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Ferrari in McLaren se nista odzvala na današnje pisanje številnih avtomobilističnih medijev, nemški tiskovni agenciji dpa sta odgovorila le, da tovrstnih špekulacij ne bosta komentirala.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine