Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Rovanperä najhitreje na Poljskem

V reliju za svetovno prvenstvo okoli Mazurskih jezer na vrhu Finec.
Za Kallejem Rovanperäjem se dobro kadi. FOTO: Wojtek Radwanski/AFP
Za Kallejem Rovanperäjem se dobro kadi. FOTO: Wojtek Radwanski/AFP
Š. R., STA
29. 6. 2024 | 20:45
29. 6. 2024 | 22:33
2:21

Svetovni prvak v reliju Finec Kalle Rovanperä (Toyota) vodi po predzadnji etapi relija za svetovno prvenstvo na Poljskem. Na drugem mestu je Norvežan Andreas Mikkelsen (Hyundai), ki zaostaja 9,4 sekunde.

Rovanperä sicer letos tekmuje le na izbranih dirkah. Za poljsko njegov nastop sprva ni bil v načrtu, toda zaradi prometne nesreče nekdanjega svetovnega prvaka Sebastiena Ogierja (ki prav tako ne nastopa na vseh relijih) so morali pri Toyoti spremeniti načrte in Finca poklicati v Mikolajki.

Po petkovem delu je sicer najbolje kazalo Mikkelenu, ki pa je imel manj kot dve sekundi naskoka pred Rovanperäjem, tretji je bil Valižan Elfyn Evans ((Toyota). V soboto je Finec vozil vse bolje in na koncu prehitel Norvežana ter ima zdaj skoraj deset sekund naskoka za nedeljski zadnji del. Kazalo je, da bo imela Toyota na prvih mestih dva dirkača, a je v 13. hitrostni preizkušnji zaradi prebite pnevmatike Evans izgubil precej časa in zdrsnil na tretje mesto, zdaj za Mikkelsnom zaostaja 6,7 sekunde.

»Celoten dan sem se močno trudil, je pa bilo popoldne precej bolje. Žal pa prvi del relija ni bil najboljši. Se pa zavedam, da bo do konca še zelo naporno,« je za prireditelje tekmovanja dejal Finec.

»Bila je dobra etapa, a sem na določenih mestih preveč izgubljal. Tudi pnevmatike se niso najbolje izkazale. Mesto je dobro, bi pa želel biti še eno višje,« je dejal Mikkelsen.

V nedeljo bodo na vrsti še zadnji štirje »brzinci« na reliju v okolici Mikolajkija.

V seštevku SP je pred Poljsko na vrhu Belgijec Thierry Neuville (Hyundai), ki je po sobotnem delu dirke šele šesti (+ 58,3), s 122 točkami. Sledita Estonec Ott Tänak (Ford) in Evans, oba sta pri 104. Tänak je sicer odstopil po trčenju že na petkovi etapi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine