Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Rovanperä prevzel vodstvo v Čilu

V reliju za svetovno prvenstvo v Južni Ameriki se skupno vodilni Belgijec Thierry Neuville bolj zadržano v ozadju pelje proti naslovu prvaka.
Finec Kalle Rovanperä v Čilu hladno vodi. FOTO: Guillermo Salgado/AFP
Finec Kalle Rovanperä v Čilu hladno vodi. FOTO: Guillermo Salgado/AFP
Š. R., STA
28. 9. 2024 | 23:21
28. 9. 2024 | 23:22
1:50

Na reliju za svetovno prvenstvo v Čilu, 11. postaji sezone, po sobotni predzadnji etapi vodi svetovni prvak Finec Kalle Rovanperä (Toyota). Vodilni po petkovem delu, Estonec Ott Tänak (Hyundai), je zdrsnil na tretje mesto.

Dirkače je v soboto v Čilu motilo tudi slabo vreme, predvsem megla, ki je vidljivost občasno zmanjšala le na nekaj metrov. Zaradi varnosti so prireditelji tudi prekinili 11. hitrostno preizkušnjo, ki so jo dirkači prevozili kot etapo.

Vremenske razmere so tudi premešale vrstni red na vrhu. Tänak (Hyundai) in Valižan Elfyn Evans (Toyota) sta začela z najboljšim izhodiščem, a na koncu je najbolj napredoval Rovanperä, ki letos sicer ne nastopa na vseh relijih.

Za najboljšo trojico po sobotnem delu, za Fincem njegov moštveni sotekmovalec Evans zaostaja 15 sekund, Tänak pa 33, je na četrtem mestu Belgijec Thierry Neuville (Hyundai), vodilni v seštevku sezone. Pred nedeljskim zadnjim delom relija ima 43 sekund zaostanka.

Reli v okolici Concepciona se bo nadaljeval in končal z zadnjimi štirimi hitrostnimi preizkušnjami v nedeljo.

Pred čilsko dirko ima v SP Neuville 192 točk, Tänak 158, Francoz Sebastien Ogier (Toyota), ki tako kot Rovanperä ne nastopa na vseh relijih, pa je tretji s 154.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine