Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ropret znova v težavah, Mujanovićevih 17 točk premalo za zmago

Slovenski odbojkarji in odbojkarice na tujem uspešni individualno, nekoliko manj njihova moštva. V Resovii Gregor Ropret odigral le prvi niz.
Gregor Ropret ima na začetku sezone na Poljskem veliko težav in tudi veliko kritikov. FOTO: CEV
Gregor Ropret ima na začetku sezone na Poljskem veliko težav in tudi veliko kritikov. FOTO: CEV
N. Gr., STA
21. 10. 2024 | 13:59
21. 10. 2024 | 14:00
2:42

V odbojkarskih prvenstvih po Evropi in Aziji nastopa 21 slovenskih reprezentantov, ki so v sezoni 2024 na uradnih tekmah zabeležili nastope v dresu izbrane vrste. V Italiji so imeli za seboj večinoma uspešen konec tedna, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Novih zmag sta se v Italiji veselila tako Jan Kozamernik kot Rok Možič. Kozamernik je ob zmagi Trentina nad Modeno v statistiko vpisal šest točk, Možič, ki še ni povsem nared za igro, pa je s soigralci prišel do zmage s 3:1 nad Cisterno.

Anja Mazej je v dresu Novare debitirala z zmago s 3:2 v gosteh pri Milanu, vendar ji trener še ni ponudil priložnosti za igro. Vikend je s porazom končala le Mija Šiftar.

Na Poljskem so bile na sporedu tekme 7. kroga. Žiga Štern je k zmagi Belchatowa prispeval 17 točk, medtem ko je Resovia kljub 11 točkam Klemna Čebulja doživela nov poraz, tokrat proti Varšavi. Podajalec Gregor Ropret je na igrišče stopil le v prvem nizu.

Mirta Velikonja Grbac je v zelo dobri formi. FOTO: Aleš Oblak
Mirta Velikonja Grbac je v zelo dobri formi. FOTO: Aleš Oblak

Saša Planinšec je na Poljskem v dresu Lodža zabeležila zmago s 3:0 nad Mogilno in z osmimi točkami. V Rusiji je Zarečje Odincovo Eve Pavlović Mori na derbiju prepričljivo odpravil Dinamo iz Moskve. V odlični formi je Mirta Velikonja Grbac, ki je Dinamu iz Bukarešte z 12 točkami pomagala do zmage nad Lugojem.

V francoskem prvenstvu je Nica zadala poraz Parizu, ki mu ni pomagalo niti 17 točk Nika Mujanovića, medtem ko je Rok Bračko igral v prvem nizu in dosegel dve točki. Na derbiju Ziraata in Halkbanka v 3. krogu turškega prvenstva so bili po petih nizih boljši gosti, korektor Tonček Štern pa je za Ziraat odigral prvo polovico dvoboja (10 točk).

Nik Mujanović odlično igra v Parizu. FOTO: CEV
Nik Mujanović odlično igra v Parizu. FOTO: CEV

Na Nizozemskem je Uroš Planinšič z Lycurgusom slavil nad Simplexom in dosegel štiri točke. Ekipa Wolfdogs Nagoja Tineta Urnauta je v japonskem prvenstvu dvakrat izgubila, slovenski kapetan pa zaradi pravila o tujcih na drugi tekmi ni smel pomagati svojim soigralcem.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine