Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ropret še naprej na čelu OZS

Na današnji volilni skupščini na Brezovici pri Ljubljani je bil prvi mož OZS od leta 2012 edini predsedniški kandidat.
Metod Ropret ostaja na čelu OZS. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Metod Ropret ostaja na čelu OZS. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
M. Š., STA
18. 10. 2024 | 21:06
18. 10. 2024 | 22:32
2:28

Odbojkarsko zvezo Slovenije bo tudi v naslednjih štirih letih vodil Metod Ropret. Na današnji volilni skupščini na Brezovici pri Ljubljani je bil prvi mož OZS od leta 2012 edini predsedniški kandidat, od delegatov pa je prejel vseh 50 glasov.

Ropret jim je predstavil tudi finančno poročilo zveze, ki ima na letni ravni proračun v višini štirih milijonov evrov. »Lani smo imeli 300.000 evrov dobička, letos pa kaže, da bomo imeli okoli 150.000 evrov presežka prihodkov nad odhodki. To je glede na leto 2022, ko smo z zamikom čakali na prilive od svetovnega prvenstva, bistven korak naprej. Glede na velik obseg proračuna, ki se na letni ravni že redno giblje okoli štirih milijonov evrov, imamo zdaj obvladljivo situacijo. Naša finančna krvna slika je veliko boljša kot v letu 2022,« meni stari-novi predsednik OZS.

»Za letos še nimamo vseh rezultatov, a ocenjujem, da smo negativni društveni sklad v le dveh letih prepolovili in da zdaj znaša manj kot 500.000 evrov. To je toliko, kot ga je OZS imela leta 2012, ko sem prevzel njeno vodenje, pri čemer je proračun znašal le 600.000 evrov. V tem trenutku pa negativni sklad predstavlja le še slabo osmino letnega proračuna,« je glede denarnega stanja še dejal Ropret.

V naslednjem štiriletnem mandatu bodo člani predsedstva OZS Sebastjan Cilenšek, Gregor Hribar in Mitja Koželj. Predsednik nadzornega odbora bo Aleš Kušar, člana pa Mile Crnovič in Jana Prešeren.

Predsednik disciplinske komisije bo Aljoša Jemec, člana komisije Beno Božič in Sebastjan Zorenč, medtem ko bo disciplinski sodnik Andrej Turk. Predsednik strokovnega sveta bo Jaroš Štekl, predsednica antidopinške komisije pa Katarina Cunder.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine