Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Rokometaši in teniške igralke po vizum za pot k svetovni eliti

Slovenija vs. Srbija za pot na rokometno SP, teniške igralke v lov na svetovno skupino, vroče v ligi prvakov.
Kevin Kampl bo z Leipzigom gostoval pri Iličićevi Atalanti. FOTO: Ander Gillenea/AFP
Kevin Kampl bo z Leipzigom gostoval pri Iličićevi Atalanti. FOTO: Ander Gillenea/AFP
11. 4. 2022 | 05:00
4:12

V aprilu resda ni več tekmovanj na snegu, a nekaj spomina na zimske dni še vedno privabljajo ledne dvorane, v katerih je prav zdaj živahno. Razvnemajo se hud boj v nogometnih arenah, bodisi doma bodisi na tujem, zanimivo je pod koši, na rokometnih igriščih, pod drobnogledom slovenskih navijačev bo v tem tednu tudi pisano teniško dogajanje z ambicioznim nastopom naše ženske vrste v lovu za svetovno skupino pokala Bilie Jean King, nekoč z nazivom pokal Fed.

In tako bo že v današnjih dopoldanskih urah završalo v teniškem centru v Antalyi, znanem turškem središču športa na obali. Slovenski ženski teniški tabor z udarnima igralkama Tamaro Zidanšek in Kajo Juvan se bo za uvod pomeril z Gruzijo. Svojo zgodbo začenjajo tudi naši hokejski risi, ki se bodo ob začetku priprav na Bledu za majsko SP ob 16.30 predstavili javnosti.

Bayern nad Villarreal

V torek bosta globalno med športnimi dogodki najbolj odmevali povratni tekmi nogometne lige prvakov, obe ob 21. uri. Real je s sijajnim strelcem Karimom Benzemajem v Londonu zmagal s 3:1, zdaj je v revanši favorit proti Chelseaju, branilcu lovorike. Na slednjo meri tudi Bayern, ki pa bo najprej po zaostanku z 0:1 iz Španije moral izločiti Villarreal. Na turški obali bodo slovenske teniške igralke nadaljevale misijo v 1. evro-afriški skupini pokala Bilie Jean King in igrale z Avstrijo. Na hokejskih Jesenicah (19) bo druga finalna tekma AHL med železarji in Asiagom.

Sreda, spet ob 21. uri, ponuja drugi predstavi četrtfinala lige prvakov: tokrat bo naš Jan Oblak z Atleticom lovil zaostanek iz Manchestra (0:1) proti Cityju, Liverpool bo igral doma z Benfico po zmagi v Lizboni s 3:1. Pred rokometno reprezentanco je z novim selektorjem Urošem Zormanom kvalifikacijska tekma za SP 2023 proti Srbiji v Celju (20), pred žensko teniško vrsto pa v Turčiji derbi s Hrvaško. Ko bo večina Evropejcev sredi sanj, bo ob 2.30 Anže Kopitar z Los Angelesom igral v Chicagu.

Pred rokometašem Juretom Dolencem in soigralci je boj za odhod na SP 2023. FOTO: Marton Monus/Reuters
Pred rokometašem Juretom Dolencem in soigralci je boj za odhod na SP 2023. FOTO: Marton Monus/Reuters

Pisan nogometni teden se bo nadaljeval v četrtek, tudi s slovenskim dvobojem v četrtfinalu evropske lige, ob 18.45, med Atalanto (Josip Iličić) in Leipzigom (Kevin Kampl). Na Saškem je bilo 1:1. PAOK bo v Solunu z Jasminom Kurtićem v četrtfinalu konferenčne lige ob 21. uri lovil zaostanek iz Marseilla (1:2). Pred jeseniškimi hokejisti je v Asiagu (20.30) tretja tekma finala alpske lige, novo preizkušnjo bodo imeli tudi Kopitarjevi Kralji, v Denverju ob 3.30. Slovenske teniške igralke bodo proti Bolgarkam v Turčiji, nadaljevale boj za uvrstitev v svetovno skupino.

Sobota prinaša končnico
lige NBA

Zadnji delovni dan v tednu bo tudi zadnji v skupinskem delu za Tamaro Zidanšek in reprezentančne teniške kolegice, tokrat v Antalyi s Švedsko. Nogometaši Maribora bodo na krilih zmage v derbiju z Olimpijo ob 20.15 v 31. kolu gostili Radomlje, pred Kamničankami in Mariborčankami je ob 18. uri prva tekma finala domačega odbojkarskega prvenstva.

Kaja Juvan bo v Turčiji branili barve slovenske reprezentance v boju za uvrstitev v svetovno skupino teniškega pokala Billie Jean King. FOTO: Brenton Edwards/AFP
Kaja Juvan bo v Turčiji branili barve slovenske reprezentance v boju za uvrstitev v svetovno skupino teniškega pokala Billie Jean King. FOTO: Brenton Edwards/AFP

Na športno soboto bo v Antalyi zadnji dan turnirja 1. evro-afriške skupine teniških igralk, Kragujevac (18) bo prizorišče povratne kvalifikacijske tekme za rokometno SP med Srbi in Slovenci, onstran Atlantika se bo začela končnica lige NBA. Finalna serija odbojkaric se bo ob 18. uri nadaljevala v Mariboru. V domači nogometni ligi bo derbi Domžale – Koper (15).

Zadnji dan v tednu ponuja kolesarsko klasiko Pariz-Roubaix (11.15), nadaljevanje končnice lige NBA in tekmo Anžeta Kopitarja s Kralji proti Columbusu (4.30). Evropska nogometna scena ponuja francosko klasiko Marseille vs. PSG (20.45) ter gostovanje madridskega Reala pri Sevilli (21).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine