Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kamplu in soigralcem soliden remi pred potjo v Bergamo

V četrtfinalu evropske lige pod slovenskim drobnogledom predvsem tekma Leipziga in Atalante. Izid 1:1 tudi med Frankfurtom in Barcelono.
Tudi na revanši v Italiji bo razburljivo. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Tudi na revanši v Italiji bo razburljivo. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
S. U.
7. 4. 2022 | 12:44
7. 4. 2022 | 23:09
1:42

Že uvod v tretji evropski nogometni večer zapored je bil prav razburljiv. V četrtfinalu konferenčne lige so se goli kot po tekočem traku vrstili v Rotterdamu na tekmi domačega Feyenoorda in praške Slavie (3:3), češki klub si je tako pripravil dobro izhodišče za revanšo, res pa je, da goli na tujem nimajo več takšne veljave kot v dolgih letih, ko so šteli dvojno. V konferenčni ligi je bilo zanimivo in prav po sredozemsko ognjevito v Marseillu, gostitelji so z 2:1 ugnali PAOK iz Soluna, pri slednjem je igral in prejel rumeni karton naš reprezentant Jasmin Kurtić. 

Iz slovenskega zornega kota pa je bil vroč derbi v četrtfinalu evropske lige med Leipzigom in Atalanto (1:1). Seveda je škoda, da pri slednji po zdravstvenih težavah še naprej na seznamu igralcev ni bilo Josipa Iličića. Slovenec pri nemškem klubu Kevin Kampl pa je igral celo tekmo, po kateri podobno kot po omenjeni predstavi v Rotterdamu, ostaja odprto vprašanje polfinalista.

Spektakularen je bil tudi večer pred več kot 50.000 gledalci v Frankfurtu, kjer je domače moštvo na začetku drugega polčasa zabilo vodilni gol, Barcelona pa je v 66. minuti izenačila. Zadnje četrt ure je imela igralca več, a ob koncu bila še zadovoljna, da je bančno središče zapustila z remijem.  

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine