Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Prvaki so sneli krono v New Orleansu

New England Patriots so gladko premagali Chargers, Svetniki pa so končali pohod Nicka Folesa in Philadelphie. 
Toma Bradyja po gladki zmagi v New Englandu spet slavijo kot boga. Foto Reuters
Toma Bradyja po gladki zmagi v New Englandu spet slavijo kot boga. Foto Reuters
14. 1. 2019 | 08:00
14. 1. 2019 | 17:22
3:21
Ljubljana – Dve sezoni dolga pravljica Philadelphie se je zaključila, njihova obramba naslova se je končala v Superdomu v New Orleansu, kjer so morali priznati premoč svetnikom. Tom Brady in Patriots so prikazali še eno mojstrovino, v konferenčem finalu še LA Rams in Kansas City Chiefs.

Ameriški mediji so pred tekmo LA Chargers – New England Patriots kar tekmovali, kdo bo spisal bolj drzno »osmrtnico« za dinastijo Patsov. Tom Brady v rednem delu ni igral na ravni iz minulih sezoni, Patriots so sicer zmagovali, a niso bili prepričljivi in Chargers so na štadion Foxborough prišli v vlogi manjših favoritov. To je bil račun brez najboljše ekipe desetletja, trener Bill Belichick je z napadalnimi akcijami raztreščil consko obrambo Chargers na koščke in ko je semafor že v prvem polčasu kazal 28:7, je bilo jasno, da se bo pohod Patsov nadaljeval. Končni rezultat (41:28) ne odraža realnega razmerja moči, saj so Chargers dosegali točke, ko je bila tekma že zdavnaj odločena. »Vsi nam že nekaj let govorijo, da smo zanič in da tokrat ne moremo zmagati, čeprav jim vsako leto dokažemo nasprotno. Tudi tokrat je bilo tako, v slačilnici smo se le smejali, svoje raje pokažemo na igrišču,« je po tekmi žarel zvezdnik Rob Gronkowski.


 

Urok Arrowheada končan


Zelo prepričljivi so bili tudi Kansas City Chiefs, ki so prišli do prve domače zmage v končnici po dolgih 25 letih. Na zasneženi zelenici Arrowheada so proti Indianapolisu glavnino dela opravili že v prvem polčasu, Patrick Mahomes je v prvem nastopu v končnici deloval zelo sproščeno, na koncu pa so si s prepričljivo zmago (31:13) priborili domači obračun s Patriots, ki bo odločal o prvaku konference AFC.

V konferenci NFC v igri ni več prvakov, Philadelphia je izgubila proti New Orleansu s 14:20. Svetniki so tekmo v svojem Superdomu začeli katastrofalno in si hitro nabrali zaostanek s 14:0, potek tekme pa je obrnila lažna predaja žoge New Orleansa. Takrat se je ogrel tudi njihov napad, Drew Brees je ekipo popeljal do 20 zaporednih točk, Marshone Lattimore pa je s prestreženo žogo preprečil novo čarovnijo Nicka Folesa.



Za naslov prvaka konference in mesto na Superbowlu se bodo pomerili z Los Angeles Rams, ki so s 30:22 premagali Dallas Cowboys. Trener Los Angelesa Sean McVay je sestavil odličen načrt za obrambo Dallasa, prebijal jo je s kombinacijo tekačev CJ Andersona in Todda Gurleyja, tudi Jared Goff je igral bolje kot v zadnjih tednih rednega dela sezone, piko na i pa je pristavila še zvezdniška obramba, ki je nevtralizirala glavno orožje Dallasa Ezekiela Elliotta. V konferenčnih finalih prihodnji konec tedna bomo tako spremljali prve štiri favorite za naslov, vse štiri ekipe imajo povsem realne možnosti, da februarja v Atlanti dvignejo Lombardijev pokal.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine