Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Proti komu je Blaž Janc prvič zabil gol v ligi prvakov?

V tokratnem kvizu preizkus znanja iz nogometa, košarke in rokometa.
 Blaz Janc je pomemben adut slovenske rokometne reprezentance. FOTO: Antonio Bronić/Reuters
 Blaz Janc je pomemben adut slovenske rokometne reprezentance. FOTO: Antonio Bronić/Reuters
20. 11. 2021 | 05:00
2:10

1. Legendarni nogometaš Pele je bil junak treh zmagoslavij Brazilije na svetovnih prvenstvih (1958, 1962 in 1970) in dosegel številne strelske rekorde. Na današnji dan leta 1969 je odmevala vest, da je med dvobojem Santos – Vasco da Gama zabil že 1000. gol v karieri. Mnogi sicer dvomijo, ali mu je uspelo na tekmah ustrezne ravni, koliko je dosegel v reprezentančnem dresu?

A) 77

B) 87

C) 97

2. Po polomu Cedevite Olimpije v Podgorici se ljubitelji košarke še bolj otožno spominjajo dni, ko so Ljubljančani igrali pomembno vlogo v evroligi. Danes mineva 25 let od njihovega uspeha z 71:70 v Barceloni, kar je bila njihova tretja zmaga v gosteh v osmih kolih. V Kataloniji je bil najučinkovitejši Darren Henrie (na fotografiji desno) s 14 točkami, nekdo je dosegel še eno več. Kdo?

A) Arriel McDonald

B) Darren Henrie

C) Marko Milič

3. Danes praznuje 25. rojstni dan slovenski rokometaš Blaž Janc, adut državne reprezentance, ki bo 13. januarja na Madžarskem odigrala uvodno tekmo na EP. Janc je že drugo sezono član Barcelone, pred tem je igral za Kielce in Celje PL, pri katerem se je 16. marca 2013 prvič vpisal med strelce na tekmi lige prvakov. Kdo je bil gost Celjanov, ki so izgubili z 29:38?

A) Flensburg

B) Hamburg

C) Ademar Leon

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine