Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Šokirani Italijani zaradi okužb ostali brez nastopov

V Budimpešti od danes do nedelje prvi turnir za svetovni pokal v judu po izbruhu pandemije bolezni covid-19. Med prijavljenimi tekmovalci tudi devet Slovencev.
Tina Trstenjak (levo) bo v Budimpešti preverila, ali je na pravi poti. FOTO: Miha Šimnovec
Tina Trstenjak (levo) bo v Budimpešti preverila, ali je na pravi poti. FOTO: Miha Šimnovec
23. 10. 2020 | 07:45
2:21
Budimpešta je nared za prvi turnir za svetovni pokal v judu po izbruhu pandemije novega koronavirusa. Za tako imenovano tekmovanje za grand slam v madžarski metropoli (z nagradnim skladom 154.000 ameriških dolarjev) se je prijavilo tudi devet slovenskih borcev.

V ženski konkurenci se bodo ob olimpijski prvakinji Tini Trstenjak (do 63 kg) za dragocene točke borile še Kaja Kajzer (do 57 kg), Lia Ludvik (do 63 kg), Anka Pogačnik (do 70 kg) in Patricija Brolih (do 78 kg), v moški pa bodo naše barve branili David Štarkel (do 60 kg), Adrian Gomboc (do 66 kg), Martin Hojak (do 73 kg) in Vito Dragič (nad 100 kg).
image_alt
»S tem se tudi ne more pohvaliti vsak, kajne?«


Danes na tatamiju Kaja, David in Adrian


Na današnji uvodni dan bodo od slovenskih judoistov na blazine športne dvorane Laszla Pappa stopili Kaja Kajzer (v prvem krogu je prosta, v drugem pa se bo pomerila z zmagovalko dvoboja med Ukrajinko Allo Radčenko in Nizozemko Sanne Verhagen), David Štarkel, čigar prvi tekmec bo Turek Mihrac Akkus, in Adrian Gomboc, ki čaka na boljšega iz obračuna med Shigekijem Nakamuro (Kosovo) in Adebayem Fredericom Olympiom (Togo).
image_alt
Sanjski štart Kaje Kajzer v olimpijsko sezono (VIDEO)


Na turnirju v Budimpešti bo sicer od danes do nedelje moči merilo več kot 400 judoistov iz 61 držav. Še preden se je tekmovanje začelo, pa se je že tudi končalo za italijansko reprezentanco, v kateri so bili trije borci in še en trener pozitivni na novi koronavirus. Madžarski prireditelji so zaradi tega izločili celotno ekipo, za katero je bil to precejšen šok.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine