Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ponomarenkova in Ostermanova suvereno v finale

Slovenki sta dosegli drugi čas kvalifikacij, ampak imata še rezerve.
Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta favoritinji za kolajno na svetovnem prvenstvu na Madžarskem. FOTO: KZS
Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta favoritinji za kolajno na svetovnem prvenstvu na Madžarskem. FOTO: KZS
P. Z., STA
21. 8. 2019 | 21:00
21. 8. 2019 | 21:32
3:04
Prvi dan svetovnega prvenstva v šprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu v Szegedu, na katerem sodeluje več kot tisoč tekmovalk in tekmovalcev iz 101 države, sta se Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman brez težav uvrstili v finale A ženskih kajakaških dvojcev na 200 metrov. Vid Debeljak pa se je na 200 metrov uvrstil v polfinale. Parakajakaš Dejan Fabčič je nastop na prvenstvu sklenil v polfinalu.

Najboljši slovenski šprinterki na mirnih vodah sta se brez težav uvrstili v finale A dvojcev na 200 metrov, kjer je Ostermanova že pred prvenstvom odkrito napovedala boj za najvišje mesto. Slovenki sta bili v svoji kvalifikacijski skupini zanesljivo prvi, imeli sta 77 stotink prednosti pred Madžarkama Blanko Kiss in Anno Lucz ter 97 stotink naskoka pred tretjeuvrščenima Ukrajinkama Marijo Povkh in Ljudmilo Kuklinovsko.
 

Na najvišja mesta


V skupni razvrstiti sta bili Ponomarenko Janićeva in Ostermanova sicer drugi, saj sta bili v drugi kvalifikacijski skupini malce hitrejši Belorusinji Marina Litvinčuk in Volga Kudženka.

»Bilo je lažje, kot sva pričakovali. V zadnjih petdesetih metrih sva nekoliko spustili ritem. Bilo je dovolj in mislim, da imava za finale še precej več moči in energije in sva lahko še hitrejši, kot sva bili,« je nastop ocenila Ponomarenko Janićeva. »Veslali sva kar dobro, čeprav lahko še bolje. Prepričljivo sva zmagali, čeprav se niti nisva do konca utrudili. V petek pričakujeva najvišja mesta,« pa je dodala Ostermanova.

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta zelo uspešen dvojec. FOTO: KZS
Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta zelo uspešen dvojec. FOTO: KZS

 

Debeljak uspešen


V kvalifikacijah kajakašev na 200 metrov je pozno popoldne veslal Debeljak. Nekdanji divjevodaš je v svoji kvalifikacijski skupini zaostal za letošnjim prvakom evropskih iger v Minsku, Francozom Maximom Beaumontom, Madžarom Kolosom Csizmadio in Kanadčanom Alexom Scottom. S četrtim mestom si je priveslal polfinale.

Edini slovenski predstavnik v parakajakaškem delu prvenstva je bil Fabčič. Po lanskem evropskem prvenstvu je veslo že skoraj odložil v kot, a se letos znova vrnil na najpomembnejši tekmi sezone. V jutranjih kvalifikacijah je v svoji skupini zasedel četrto mesto in se tako brez težav uvrstil v polfinale. V popoldanskem polfinalu je bil nato sedmi in za eno mesto zgrešil napredovanje v finale B.
 

Danes Jušt Zakrajšek


Jutri bo v kvalifikacijah kajakašev na 1000 metrov najprej veslal Jošt Zakrajšek, nato pa sledila še kvalifikacijski in polfinalni nastop Ponomarenko Janićeve in Ostermanove med kajakaškimi dvojci na 500 metrov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine