Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Po zlati Kaji na zmagovalnem odru tudi bronasti Martin (VIDEO)

Hojak podvig Kajzerjeve na judoistični veliki nagradi v Tel Avivu dopolnil z odličnim tretjim mestom.
Martin Hojak (v modrem kimonu) je v obračunu za bronasto kolajno premagal Italijana Giovannija Esposita. FOTO: AFP
Martin Hojak (v modrem kimonu) je v obračunu za bronasto kolajno premagal Italijana Giovannija Esposita. FOTO: AFP
24. 1. 2020 | 18:30
24. 1. 2020 | 19:44
2:23
Tel Aviv – Le dan po velikem zmagoslavju Kaje Kajzer (do 57 kg), še ne 20-letne judoistke Bežigrada, se je na uvodnem letošnjem turnirju za svetovni pokal v judu na zmagovalni oder povzpel tudi njen klubski kolega Martin Hojak. Ljubljanski borec se je po petih zmagah in enem porazu na veliki nagradi Izraelu ovenčal z bronasto kolajno v kategoriji do 73 kilogramov.

Hojak je tekmovanje v Tel Avivu začel odlično. Z iponi je po vrsti premagal Monačana Cedrica Bessija (10:0), Avstrijca Lukasa Reiterja (10:0), Južnokorejca Changrima Ana (10:0) in Tadžikistanca Behruzija Hojazodo (10:0). V polfinalu je moral nato Martin priznati premoč italijanskemu zvezdniku Fabiu Basileju (0:10), olimpijskemu prvaku iz Ria de Janeira v kategoriji do 66 kilogramov, nakar je v dvoboju za tretje mesto ugnal njegovega rojaka Giovannija Esposita (10:0).


Pogačnikova sedma, Leškijeva deveta


Anka Pogačnik (do 70 kg) je po zmagah nad Danko Emilie Sook (10:0) in Nemko Giovanno Scoccimarro (7:0) ter porazih s Španko Ai Tsunoda Roustant (0:10) in Kanadčanko slovenskega rodu Kelito Zupancic (0:7) zasedla sedmo mesto, Andreja Leški (do 63 kg) pa je po zmagi nad Nizozemko Geke Van Den Berg (10:0) in porazu z Južnokorejko Hee Ju Han (10:0) pristala na devetem mestu.

Jutri bosta Slovenijo na turnirju za veliko nagrado v Izraelu, kjer moči meri 547 judoistov iz 83 držav, zastopala še Patricija Brolih (do 78 kg) in Vito Dragič (nad 100 kg).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine