Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Po velikem preobratu ACH do točke

Odbojkarji ACH Volley so v Tivoliju proti Zenitu zaostajali že z 0:2, nato pa izsilili peti niz in točko. 
Gledalci v Tivoliju so videli velik preobrat. FOTO: Gunter Kram
Gledalci v Tivoliju so videli velik preobrat. FOTO: Gunter Kram
STA
1. 12. 2018 | 20:41
18. 12. 2018 | 21:25
2:42
Odbojkarji ACH Volleyja so izgubili tudi drugo tekmo skupinskega dela lige prvakov. Po porazu v Friedrichafnu so v drugem krogu skupine C v Tivoliju morali priznati premoč še prvemu favoritu skupine ruskemu Zenitu iz St. Peterburga, ki je bil po hudem boju, ta je trajal skoraj dve uri in pol, boljši s 3:2 (19, 21, -19, -21, 14).

A tudi točka za ACH Volley pomeni lep uspeh, še posebno, ker je že bil v izgubljenem položaju. Z njo je dokazal, da se lahko kosa tudi z najboljšimi evropskimi ekipami, z malo več sreče bi lahko bogataše iz Rusije tudi premagal.

Rusi so zanesljivo dobili prva dva niza, v katerih so bili precej boljši tekmec, tako da ni kazalo, da bi se tekma lahko zavlekla. A domači trener Andrej Urnaut je vendarle našel razpoloženo postavo. Z zamenjavo podajalca, Andrija Vilimanović je zamenjal Jana Brulca, so se končale velike težave v napadu, igra Ljubljančanov je bila pogumnejša in bolj raznovrstna, gostujoči blok, ki je bil v prvih dveh nizih dominanten, so razbijali na vse načine, tudi s prvim tempom, s katerim se je izkazal Uroš Pavlović. Veliko vlogo je odigral tudi še en rezervist, Jure Okroglič je povsem stabiliziral sprejem.

Posledica je bilo izenačenje na 2:2, tako da je moral zmagovalca odločiti "tie break". Ta je bil izenačen, kljub odlični igri Petra Đirlića (na koncu je dosegel 28 točk) pa so ga z nekaj sreče dobili gosti. 

Andrej Urnaut, trener ACH Volleyja: "Škoda. Začeli smo malo v krču, mogoče smo se malo preveč ustrašili imena. A ko smo začeli igrati, so fantje pokazali, da znajo. Šlo je za eno točko, škoda je, a na trenutke smo igrali zelo dobro. V ligi prvakov smo pokazali, da nismo za odpis in da bomo še kakšno tekmo tudi dobili. Imamo deset igralcev, po slabem začetku so se fantje sprostili. Nekaj sprememb smo naredili, a kdorkoli je vstopil v igri, je potem dobro odigral. Na žalost v domači ligi takih tekem nimamo, morda je to tudi razlog, da so v tesni končnici zmagali. Dali smo vse od sebe, mogoče pa nam je zmanjkalo izkušenj v težkih tekmah. Sem pa zelo zadovoljen."

ACH bo naslednjo tekmo lige odigral 15. januarja, ko bo gostoval v Chaumontu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine