Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Še junak dveh finalov težko pojasni, zakaj Real Madrid zmaguje v ligi prvakov

Pred jutrišnjim zadnjim dejanjem evropske klubske sezone, finalom lige prvakov, je Valižan Gareth Bale razkril, da je še velik navijač madridskega kluba.
Gareth Bale je bil že v obdobju igralske kariere najbolj znani golfist med nogometaši, zdaj pa ima za svoj najljubši konjiček še več časa. FOTO: Paul Childs/Action Images Via Reuters
Gareth Bale je bil že v obdobju igralske kariere najbolj znani golfist med nogometaši, zdaj pa ima za svoj najljubši konjiček še več časa. FOTO: Paul Childs/Action Images Via Reuters
G. N.
31. 5. 2024 | 16:00
2:17

Petkratni zmagovalec lige prvakov v dresu madridskega Reala Gareth Bale tudi 17 mesecev po koncu igralske kariere ostaja zvest belemu moštvu iz španske prestolnice. Valižan je v pogovoru za angleški dnevnik Guardian priznal, da bo jutri na zadnjem dejanju evropske klubske sezone v Londonu na Wembleyju proti dortmundski Borussii držal pesti za klub, za katerega je liga prvakov (LP) najbolj priljubljeno tekmovanje.

»Težko bi pojasnil, čeprav sem bil dolgo bil v Madridu. Očitno je, da LP veliko pomeni navijačem in klubu. Je tekmovanje, ki je vredno več, kot ostala. Vsako leto je osredotočen na LP. Dejstvo je, da tudi takrat, ko se zdi, da je na kolenih, najde način, da se vrne in zmaga. To je ta avra, ki jo klub nosi, in tekmeci igrajo proti njej, ne proti klubu,« je razmišljal 34-letni Valižan o tem, zakaj se Real tako odlično znajde v najmočnejšem klubskem tekmovanju. Realu je v obdobju, ko je bil njegov član, tako rekoč priigral dve lovoriki, po zmagah proti Atleticu in Liverpoolu. V tekmi bo užival.

»Lepo bo, ker bom dvoboj spremljal brez pritiskov in pričakovanj. Nekaj, česar nisem bil vajen,« je povedal in z odgovarjanjem v prvi osebi množine dal vedeti, da je še vedno zelo povezan z Realom.

»Spremljam izide, obožujem moštvo, in sem Realov navijač, kot v mladosti. Pričakujem, da bo dvignil pokal. Igralci se znajo kosati s pritiskom, vedo, kaj lahko pričakujejo, kar je velika prednost,« je potegnil črto po najbolj znani golfist med nogometaši.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine