Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Patrick Cantlay za končno zmago prejel več kot 12 milijonov evrov

Z zmago Američana Patricka Cantlaya se je končala sezona Združenja poklicnih golfistov (PGA).
Cantlay (na fotografiji) med nedeljskim nastopom na igriščih East Lake Golf Cluba na vzhodnem obrobju Atlante. FOTO: Sam Greenwood/AFP
Cantlay (na fotografiji) med nedeljskim nastopom na igriščih East Lake Golf Cluba na vzhodnem obrobju Atlante. FOTO: Sam Greenwood/AFP
STA
6. 9. 2021 | 10:18
1:49
Naslov na zadnjem turnirju, na katerem je nastopilo le trideset najboljših igralcev sezone, je Patricku Cantlayu prinesel kar 15 milijonov dolarjev oziroma 12,64 milijona evrov. Tradicionalni turnir PGA Tour Championship, s katerim se konča sezona za pokal FedEx, je prinesel napet obračun med 29-letnim Cantlayem in prvim igralcem s svetovne lestvice Jonom Rahmom iz Španije. Odločitev je padla na zadnji zelenici; Španec je zgrešil udarec za izenačenje, Američan pa je potopil birdieja za zmago.



S tem je osvojil glavno nagrado sezone, 15 milijonov dolarjev, in dvignil pokal FedEx za skupno zmago. Za Cantlaya je bila to šele peta zmaga na turneji PGA, druga zaporedna. Na vrhu turnirja na igrišču East Lake pri Atlanti je bil vse štiri dni.

V sezoni 2020/21 je Cantlay zaslužil dobrih 22 milijonov dolarjev (18,54 mil. €) kar pomeni slab milijon dolarjev na turnir, dobrih 250 tisoč evrov na rundo oziroma 14.326 € na vsaki luknji ali 3710 € za vsak udarec.

Rahm, ki bo ostal na prvem mestu lestvice (Cantlay se bo povzpel na četrto), se je moral zadovoljiti z denarno nagrado v višini pet milijonov dolarjev (4,21 mil. €). Tretjeuvrščeni Kevin Na je zaslužil štiri milijone dolarjev (3,37 mil. €), tri milijone (2,53 mil. €) je dobil Justin Thomas, olimpijski prvak Xander Schauffele pa za peto mesto 1,85 mil. €.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine