Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Pacquiao postavlja marsikaj na kocko

Filipinski boksarski šampion, ki se bo danes ponoči udaril s Kubancem Yordenisom Ugasom, ima še vedno pred očmi najvišje cilje.
Manny Pacquiao (levo) bo skušal proti Yordenisu Ugasu pokazati, da še ni za staro šaro. FOTO: Steve Marcus/AFP
Manny Pacquiao (levo) bo skušal proti Yordenisu Ugasu pokazati, da še ni za staro šaro. FOTO: Steve Marcus/AFP
21. 8. 2021 | 09:00
1:39
Filipinski boksarski superzvezdnik Manny Pacquiao (62 zmag, 39 s k. o., 2 neodločena izida, 7 porazov) bo 17. decembra praznoval že 43. rojstni dan, vendar pa ima kljub temu pred očmi še vedno najvišje cilje. Tako bo imel danes ponoči v Las Vegasu že svoj 72. profesionalni dvoboj.

V areni T-Mobile bi se moral sprva pomeriti z neporaženim Američanom Errolom Spenceom (27 zmag, 21. s k. o.), ki pa je bil zaradi poškodbe očesa odpovedati obračun s Pacquiaom. V zadnjem hipu je vskočil Kubanec Yordenis Ugas (26 zmag, 12 s k. o., 4 porazi), svetovnim prvakom v velterski kategoriji po različici WBA. »Počutim se sijajno. Čeprav štejem že 42 let, v ekipi še vedno verjamejo vame in v moje sposobnosti. Tako kot jaz so prepričani, da se lahko še vedno kosam s prav vsakim tekmecem,« je poudaril legendarni »Pac Man« in pribil, da kljub 25 letom v boksu še vedno obožuje ta šport.

»Rad treniram in tako iz dneva v dan spoznam kaj novega o sebi,« je razkril filipinski veteran, ki znova ni želel dati nobene napovedi glede razpleta obračuna. »Seveda bi bila zmaga po dveh letih premora čudovita za mojo družino in domovino, a je treba vedeti, da marsikaj postavljam na kocko; to bi bil lahko namreč tudi moj zadnji dvoboj,« je še dejal Pacquiao.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine