Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Oranžni zmaji in bankirke pobrali smetano

Slovenska pokalna lovorika šla v roke fantom iz ACH Volleyja in dekletom Nove KBM Branik.
Oranžni zmaji so slavili dvanajsti slovenski pokal. FOTO: Leon Vidic/Delo
Oranžni zmaji so slavili dvanajsti slovenski pokal. FOTO: Leon Vidic/Delo
Marko Uršič
19. 1. 2020 | 23:08
5:06
Odbojkarji ACH Volleyja in odbojkarice Nove KBM Branik so zmagovalci slovenskega pokala v sezoni 2019/20. Oranžni zmaji so si lovoriko po finalni zmagi s 3:1 nad Merkur Mariborom priigrali dvanajstič, mariborske bankirke, v zaključni tekmi so s 3:2 ugnale Calcit Volley, pa so osvojile še svoj osemnajsti slovenski pokal.

Oranžni zmaji so se morali za zmago nad mladimi, poletnimi in odločnimi Mariborčani zelo potruditi. Merkur Maribor je veliko presenečenje pripravil že v polfinalu z zmago nad proračunsko visokim Calcitom. Gre za svetlo prihodnost slovenske klubske odbojke, ne le veliki up, že reprezentant Rok Možič, tudi drugi fantje trenerja, pomočnika v slovenski reprezentanci Sebastijana Škorca, so vredni, da strokovnjaki vržejo oči nanje.



»Pričakovali smo takšen zelo dober odpor Mariborčanov. V finalno tekmo so šli razbremenjeni, zasluženo dobili prvi niz. Nato pa smo stvari postavili na mesto, kot morajo biti,« je navrgel trener ACH Volleyja Matija Pleško. »Čestitke ACH za naslov, našim fantom pa za prikazano igro v polfinalu. V finalu je bil prvi niz fenomenalen, v drugem smo se še vedno borbali, tretji in četrti niz pa se je že videlo, da padamo. V polfinalu so nam pošle moči, spat smo šli ob pol dveh, imeli smo tudi dopinško kontrolo,« je ocenil Sebastijan Škorc.

Mladi Mariborčani so se sprva dobro upirali Ljubljančanom, ki pa si po izgubljenem prvem nizu zaigrali bolje in potrdili vlogo favoritov. FOTO: Leon Vidic/Delo
Mladi Mariborčani so se sprva dobro upirali Ljubljančanom, ki pa si po izgubljenem prvem nizu zaigrali bolje in potrdili vlogo favoritov. FOTO: Leon Vidic/Delo

 

Ponovna zbranost


V ženskem finalu so odločale malenkosti, vendar je Nova KBM Branik vseeno pokazala popolnejšo igro. Calcit se je v napadu preveč zanašal na Olivero Kostić Brulec in Lucille Charuk. V četrtem nizu se je težje poškodovala Mariborčanka Lorena Lorber Fijok, pri doskoku ob doseženi točki je nesrečne posledice občutilo levo koleno. V igro je vstopila 197 cm visoka Anamarija Galić in ob taktični rošadi s korektorskega položaja pomembno prispevala h končni zmagi.



»Najtežje je bilo zaradi poškodbe Lorber Fijokove v četrtem nizu preklopiti glave igralk na to, da tekma preprosto še ni končana,« je ocenil trener Nove KBM Branika Radovan Gačič. »Vemo, da ima Calcit morebiti malce večje težave na sprejemu, kot same, a tokrat tega nismo mogle toliko izrabljati. Dobro so se upirale, po pravici povedano, smo upale, da bo tokrat šlo malce lažje. Imele so veliko prednost domačega igrišča, dobro odigrale, same pa odlično, to je bila ena naših boljših tekem. Po poškodbi Lorene se nam je telesno uspelo zbrati, še sama ne vem, kako, a se nam je,« je navrgla mariborska kapetanka Anita Sobočan.

»V ključnih trenutkih nismo odigrali zbrano, Mariborčanke pa pač zrelo in dobro. Morda je res zmanjkalo malce širine v napadu, zagotovo bi se morebiti dalo kaj drugače postoriti, tudi z moje strani bi kakšno stvar lahko drugače zapeljal,« je omenil trener Kamničank Gregor Rozman.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine