Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Olimpijski šampion izgubil proti očetu v jeansu

Zvezdnik Mo Farah je priznal, da je na šolskem dnevu v teku staršev doživel nepričakovan poraz, čeprav si je celo obul šprinterice. Aprila zadnji maraton.
Mo Farah je štirikratni olimpijski prvak. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Mo Farah je štirikratni olimpijski prvak. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
P. Z.
8. 3. 2023 | 10:11
8. 3. 2023 | 10:20
2:00

Štirikratni olimpijski prvak in eden najboljših tekačev na dolge proge sir Mo Farah je priznal, da je na šolski tekmi očetov osvojil šele drugo mesto, premagal pa ga je očka, ki je nosil – kavbojke.

Kot je povedal v podcastu Performance People, v katerem je nastopil skupaj z ženo Tanio, je šlo za tradicionalni tek na 100 metrov na šoli v jugovzhodnem Londonu, kjer živi družina s štirimi otroki. Najboljši britanski atlet je doživel poraz, čeprav si je celo obul svoje tekmovalne šprinterice.

»Mo je sodeloval na športnem dnevu in premagal ga je tip v jeansu, ki se je na ta trenutek pripravljal vse šolsko leto. Mo ni šprinter, tekma staršev pa je vedno na 100 metrov. Ljudje domnevajo, da je hiter, toda njegova hitrost pride do izraza šele na daljše razdalje. Še jaz bi bila pred njim prvih 60 metrov,« se je smejalo ženi Tanii.

Takole so si dirko zamislili pri The Sun. Fotomontaža
Takole so si dirko zamislili pri The Sun. Fotomontaža

Mo je dodal: »Rekel sem si, saj ne more biti res. Še šprinterice sem obul. Mislil sem, da sem pripravljen na to. Tekmovalni oče mi je celo prišepnil: 'Zdaj boš ti videl.' Očitno mu je veliko pomenilo. Jaz pa sem dobil še en dokaz, da res ne znam šprintati.«

Mo Farah (39) je tako v Londonu 2012 kot v Riu 2016 osvojil zlato kolajno na 5000 in 10.000 metrov. Namignil je, da bo aprilski maraton njegov zadnji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine