Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Mo Farah vse dlje od Tokia

Štirkratni olimpijski prvak in najboljši britanski tekač na dolge proge ima do 27. t. m. čas, da izpolni kvalifikacijsko normo za uvrstitev na olimpijske igre.
Mo Farah je bil v Birminghamu daleč od olimpijske norme. FOTO: John Sibley/Reuters
Mo Farah je bil v Birminghamu daleč od olimpijske norme. FOTO: John Sibley/Reuters
G. N.
8. 6. 2021 | 15:50
1:36
Štirikratni olimpijski prvak v teku na 5000 m in 10.000 m Mo Farah je minuli konec tedna v Birminghamu poskušal ujeti normo za uvrstitev na olimpijske igre v Tokiu. Daljšo razdaljo je pretekel v času 27:49,83, kar je 22 sekund slabše od norme in je zaostal za sedmimi tekmeci. Britanca somalijskega rodu je ovirala tudi poškodba gležnja.

»Ta trenutek moje možnosti niso najboljše. Verjamem, da lahko v naslednjih treh, štirih tednih ujamem formo in dosežem normo,« še ni obupal sir Mo Farah, ki se je po desetem naslovu svetovnega prvaka leta 2017 umaknil s tekmovalnih stez. Tudi zaradi sumničenj uporabi nedovoljenih sredstev v obdobju, ko je bil eden od njegovih trenerjev Alberto Salazar. Američan je bil zaradi kršenja proti dopinških pravil leta 2019 kaznovan s štiriletno prepovedjo delovanja.

Pred dvema letoma je najboljši britanski dolgoprogaš v zgodovini napovedal, da bo v Tokiu poskušal ubraniti zlato na daljši tekaški preizkušnji. Kvalifikacijski čas mora 38-letni Farah preteči do 27. t. m.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine