Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Drugi športi

Ljubljana prevzema vse glavne športne prireditve v državi

Selitev turnirja iz »nevizionarskega« Portoroža v Ljubljano je bila rešitev za ohranjanje ugleda v teniški srenji in predvsem turnirja.
Teniško igrišče na Trgu republike ni prineslo sreče organizatorjem turnirja WTA, a to bi lahko sprožilo nov projekt pod taktirko ljubljanskega župana. FOTO: Blaž Samec/Delo
Teniško igrišče na Trgu republike ni prineslo sreče organizatorjem turnirja WTA, a to bi lahko sprožilo nov projekt pod taktirko ljubljanskega župana. FOTO: Blaž Samec/Delo
17. 9. 2023 | 14:00
17. 9. 2023 | 14:15
4:13

V nadaljevanju preberite:

Odločitev Teniške zveze Slovenije za selitev turnirja iz parka Zvezda ob Kongresnem trgu na Trg republike, po posredovanju Zavoda za varstvo kulturne dediščine in najbrž še koga drugega, je zgolj nadaljevanje nesrečne portoroške teniške zgodbe. Selitev turnirja iz »nevizionarskega« Portoroža v Ljubljano je bila rešitev za ohranjanje ugleda v teniški srenji in predvsem turnirja, ki ima tudi skozi športne oči vendarle velik pomen za slovenski tenis.

Teniški turnir je zgolj še ena športna prireditev z mednarodnim pridihom po merilih in finančnih sposobnostih Ljubljane. Ravno prav velik in tekmovalno vreden. Mestna športna politika oziroma šport pod taktirko najbolj znanega športnega navdušenca med politiki, ljubljanskega župana Zorana Jankovića, je v zadnjih letih postal tržna niša, ki slovenskemu glavnemu mestu prinaša v veliki meri pozitivne stvari in odmevne presežke.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine