Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Zimski športi

Planiški referendum

Svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah se je zaključilo. Dediščina tekmovanja, ki ni pritegnilo toliko zanimanja, kot je bilo upati, bo sporočilna.
Slovenija je z odliko izpeljala svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, a z grenkim priokusom. Večjega števila navijačev ni pritegnila. FOTO: Leon Vidic/Delo
Slovenija je z odliko izpeljala svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, a z grenkim priokusom. Večjega števila navijačev ni pritegnila. FOTO: Leon Vidic/Delo
5. 3. 2023 | 12:00
5. 3. 2023 | 20:04
4:01

V nadaljevanju preberite:

Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju je dodobra pogrelo Slovenijo. Če sem iskren, ni bilo težko predvideti fiaska z obiskom slovenskih navijačev (ali z visokimi cenami), o čemer sem že pisal v eni od prejšnjih kolumn pred začetkom planiške veselice, vendar sem vseeno presenečen nad »bojkotom« tujih navdušencev, ki so Zgornjesavsko dolino obšli v velikem zavoju. Od največjega športnega spektakla v zgodovini samostojne Slovenije, kar bi lahko bil, če bi ..., ne bo nič, bo pa ostal grenak spomin in predvsem opomin. V upanju, da se bodo začele spreminjati miselnost in zakonitosti, ki jih pozna le slovenski športni ustroj. Sicer neverjetno uspešen, tudi zaradi edinstvene slovenske duše, ki tekmuje v vsem in z vsemi. Pa četudi v pljuvanju češnjevih koščic.

Tako hudemu spodrsljaju sicer nesporno predanih organizatorjev oziroma napačni presoji profila in globine žepov slovenskega navijača bi se bilo mogoče izogniti, a ob upoštevanju številnosti in plačilnih zmožnosti športnih navdušencev in dejanskem poznavanju športne kulture glavnih ustvarjalcev. Nordijsko svetovno prvenstvo je tekmovanje bogatih ali kar najbogatejših držav.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine