Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Novi japonski premier močno naklonjen olimpijskim igram v Tokiu

Japonski premier Yošihide Suga je izrazil polno podporo organizaciji iger prihodnje leto.
Japonski premier Suga je v osrednjem delu govora izpostavil podnebno nevtralnost Japonske do sredine stoletja. FOTO: Kazuhiro NogI/AFP
Japonski premier Suga je v osrednjem delu govora izpostavil podnebno nevtralnost Japonske do sredine stoletja. FOTO: Kazuhiro NogI/AFP
STA, I. B.
26. 10. 2020 | 11:00
26. 10. 2020 | 11:21
1:35
Japonski premier Yošihide Suga je v prvem političnem nagovoru parlamenta dežele vzhajajočega sonca, odkar je zasedel položaj, med drugim izrazil polno podporo organizaciji olimpijskih in paraolimpijskih iger prihodnje leto. »Odločen sem, da bomo gostili te igre kot dokaz, da je človeštvo premagalo pandemijo,« je dejal Suga.

Enainsedemdesetletnega Sugo je 16. septembra japonski parlament izvolil za novega premierja. Pred tem je bil dolga leta generalni sekretar vlade in je ob imenovanju napovedal, da bo nadaljeval politiko svojega predhodnika Šinza Abeja.


Abe odstopil zaradi zdravstvenih razlogov


Abe je odstopil zaradi zdravstvenih razlogov, bil pa je velik podpornik OI v Tokiu že od procesa kandidature naprej ter tudi v času pandemije novega koronavirusa. Ta je zaradi zdravstvenih in gospodarskih posledic močno zmanjšala podporo prebivalstva organizaciji OI, ki so bile prvič v zgodovini prestavljene.

Suga je sicer v osrednjem delu govora izpostavil podnebno nevtralnost Japonske do sredine stoletja. Kako naj bi tretje največje gospodarstvo na svetu, ki je še vedno močno odvisno od premoga, ta cilj doseglo, ni pojasnil, je pa izpostavil velik pomen tehnologije.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine