Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Nizozemka drugič v dveh dneh, Špela Perše odlično v finišu

Slovenska plavalka je na EP v Glasgowu na olimpijski 10-kilometrski razdalji zasedla 19. mesto.
Špela Perše je bila, glede na razmere, z opravljenim zadovoljna. FOTO: Igor Mali/Slovenske novice
Špela Perše je bila, glede na razmere, z opravljenim zadovoljna. FOTO: Igor Mali/Slovenske novice
J. P.
9. 8. 2018 | 16:17
9. 8. 2018 | 16:43
2:10
Glasgow – Na jezeru Loch Lomond pri Glasgowu so daljinske plavalke na evropskem prvenstvu opravile nastop na olimpijski 10-kilometrski razdalji. Enako kot že na 5 kilometrov si je konkurenco vnovič pokorila Nizozemka Sharon van Rouwendaal (1;54:45,7), za katero je edina slovenska zastopnica Špela Perše na 19. mestu zaostala 7:36 minute, prav v zadnjem delu preizkušnje pa je pridobila tri mesta. Srebra se je veselila Italijanka Giulia Gabielleschi, brona pa zmagovalkina rojakinja Esmee Vermeulen.


Skupina je hitro razpadla


»Žal je skupina hitro razpadla. Kmalu po prvem obratu so vodilne pospešile, sama nisem bila v položaju, da bi se lahko priključila, naredila se je luknja in posledično razlika. V prvi polovici sem imela nekaj težav zaradi utrujenosti po sredini tekmi, v končnici pa sem lahko celo dvignila ritem in pridobila nekaj mest. Glede na razmere s svojim plavanjem ne smem biti nezadovoljna,« je za STA poudarila članica radovljiškega kluba, ki je v soboto dopolnila 22 let.

Sharon van Rouwendaal je zmagala drugič v dveh dneh. FOTO: Oli Scarff/AFP
Sharon van Rouwendaal je zmagala drugič v dveh dneh. FOTO: Oli Scarff/AFP


Ni vajena plavati v neoprenu


Nad razmerami, zračno temperaturo 14 stopinj Celzija in vodo s 16,5 stopinje, je potarnal tudi njen trener Alen Kramar: »Špela ni vajena plavati v neoprenu, kar je bilo zaradi nizkih temperatur nujno, zato je bila zanjo tekma še zahtevnejša. Tudi razplet ji ni šel na roke, saj je vodilna skupina kmalu ušla, nato so se pavalke razdelile v manjše skupine in je bilo težko. Toda Špela je plavala pametno in v končnici zbrala moč za zadnji napad in boljšo končno uvrstitev.«
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine