Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Najbolje plačani funkcionar ne bo revež

Komisar severnoameriške lige v ameriškem nogometu (NFL) Roger Goodell se je odrekel plači, ki na letnni ravni znaša 37 milijonov evrov.
Epidemija koronavirusa je zamrznila tudi najbolj donosno ligi v ZDA v ameriškem nogometu. FOTO: USA TODAY Sports
Epidemija koronavirusa je zamrznila tudi najbolj donosno ligi v ZDA v ameriškem nogometu. FOTO: USA TODAY Sports
STA
30. 4. 2020 | 07:39
30. 4. 2020 | 07:58
2:25
Komisar severnoameriške lige v ameriškem nogometu (NFL) Roger Goodell se je odpovedal plači v okviru svežnja ukrepov, ki naj bi ligi pomagali zmanjšati stroške med pandemijo novega koronavirusa, so poročali ameriški mediji.

Goodell, ki naj bi bil najbolje plačani športni funkcionar na svetu, je prejšnji mesec prostovoljno zahteval, da se njegova plača zniža na nič, kar je potrdil odbor lige za odškodnine.

Goodell je leta 2017 podpisal petletno podaljšanje pogodbe, ki naj bi znašalo 184 milijonov evrov ali 37 milijonov € letno, pri čemer so večji del te številke znašali dodatki in stimulacije.

Lastnik Pittsburgh Steelers Art Rooney II, ki je predsednik odbora za odškodnine, je v e-poštnem sporočilu, poslanemu ekipam v sredo, potrdil znižanje plač komisarju lige NFL.

Urad lige sicer ostaja zavezan načrtu, da izpeljejo sezono 2020 v celoti. Načrt predvideva tudi znižanje plač ostalim zaposlenim v ligi NFL.

Roger Goodell na leto zasluži 37 milijono evrov. FOTO: AFP
Roger Goodell na leto zasluži 37 milijono evrov. FOTO: AFP


NFL ustvaril 14,7 milijarde € prihodkov


Od 22. maja se bo vsakemu zaposlenemu, ki zasluži več kot 92.000 € letno, plača znižala med pet oziroma petnajst odstotkov. Ta ukrep ne bo prizadel zaposlenih, ki zaslužijo letno manj od tega zneska.

»Upamo, da se bodo poslovni pogoji izboljšali in omogočili vrnitev plač na predkrizno raven, čeprav ne vemo, kdaj bo to mogoče,« je v dopisu zapisal Goodell.

»Gospodarske posledice za našo državo so bile velike ... Jasno je, da bodo gospodarski učinki globlji in dolgotrajnejši, kot je kdorkoli pričakoval, in da se njihovega trajanja ne da napovedati,« je dejal.

NFL ostaja najbolj priljubljena in najbolj dobičkonosna športna liga v ZDA, saj je v letu 2018 ustvarila ogromnih 14,7 milijard evrov prihodka.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine