Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Najbolj zaželena disciplina izločila Luko Janežiča

Najboljši slovenski atlet ostal brez nastopa na svetovnem prvenstvu, ki bo konec meseca v Dohi.
Visoka uvrstitev Luke janežiča na lestvici najboljših tekačev na 400 m ni zadostoval za njegovo uvrstitev na svetovno prvenstvo.<br />
FOTO: Reuters
Visoka uvrstitev Luke janežiča na lestvici najboljših tekačev na 400 m ni zadostoval za njegovo uvrstitev na svetovno prvenstvo.<br /> FOTO: Reuters
17. 9. 2019 | 16:30
17. 9. 2019 | 16:31
1:45
Najboljši slovenski atlet Luka Janežič je presenetljivo ostal brez nastopa na svetovnem prvenstvu, ki se bo 27. t. m. začelo v Dohi. To je postalo jasno, ko se je v ponedeljek opolnoči dokončno oblikoval seznam udeležencev.

Janežič v teku na 400 m ni izpolnil norme, vendar je bil do pred kratkim prepričan, da se bo na SP prebil po času, saj je dovolj visoko na lestvici. A ker imajo države, ki nimajo nobenega tekmovalca z normo, pravico, da vseeno prijavijo enega atleta za katerokoli disciplino, se je položaj močno zasukal, saj je bil pri moških ravno tek na 400 m najbolj »zaželen« in tako je Vodičan izpadel s seznama.

Maja Mihalinec bo ena od največjih slovenskih adutinj v Dohi.] FOTO Tadej Regent/Delo
Maja Mihalinec bo ena od največjih slovenskih adutinj v Dohi.] FOTO Tadej Regent/Delo

Brez moške udeležbe


Potem ko je Janežiuč dobil rdečo luč, je slovenska atletika ostala brez moškega predstavnika na SP, medtem ko bo v Dohi tekmovalo kar sedem ateltinj. Slovenske barve bodo zastopale: Tina Šutej (skok s palico), Maruša Mišmaš (1500 m in 3000 m z zaprekami), Maja Mihalinec (100 in 200 m), Martina Ratej (met kopja), Maruša Černjul (skok v višino), Anita Horvat (400 m) in Barabra Špiler (met kladiva).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine