Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Najbolj od vsega si želi konec sezone

Na finalu diamantne lige v Zürichu Martina Ratej šesta v metu kopja
Martina Ratej je v Zürichu zaostala za svojimi željami.<br />
Foto Jure Eržen/Delo
Martina Ratej je v Zürichu zaostala za svojimi željami.<br /> Foto Jure Eržen/Delo
Saša Verčič
30. 8. 2018 | 12:49
30. 8. 2018 | 22:11
3:25
Zürich – Martina Ratej je sezono diamantne lige končala kot šesta metalka kopja. Na finalnem mitingu v Zürichu je zaostala za svojimi željami, tako glede uvrstitve kot glede daljave, saj je njeno kopje najdlje pristalo pri 60,86 metra, kar je zanjo zelo skromen dosežek. V nedeljo jo čaka še zadnji letošnji mednarodni nastop na mitingu svetovnega izziva v Berlinu.

Potem ko je Ratejeva na državnem prvenstvu v Celju dosegla tretji rezultat v karieri (66,10), so njeni dosežki začeli padati, le še teden dni kasneje je na mitingu diamantne lige v Londonu izvlekla kolikor toliko dober rezultat (62,89), kasneje ni več presegla 62 metrov. Ne na evropskem prvenstvu v Berlinu, ne na mitingu Kamile Skolimowske, ne na finalu v Zürichu.

Najboljše mesto je na Letzigrundu slovenska atletinja zasedala po prvi seriji, ko je bila četrta, a s skromnim metom 57,20, sledila sta še dva na podobni ravni (58,25 in 58,22), nato neveljaven poskus ter potem vendarle met prek 60 metrov (60,20) in za konec 60,86. To je bilo še vedno precej manj, kot si je Ratejeva želela, torej dosežek med 63 in 64 metri. A tudi s takšno daljavo ne bi mogla med najboljše tri, saj so bile tekmice zelo razpoložene, Kara Winger je na 3. mestu dosegla 64,75, Shiying Liu na drugem 66, zmagovalka Tatjana Haladovič pa 66,99. Belorusinja, ki je prišla do svojega prvega diamanta, si je torej dala duška, potem ko je na EP, kjer je branila naslov, zaostala tudi za Slovenko in dosegla zares skromnih 60,92.

"Pričakovala sem boljši rezultat, vsaj 63 metrov, a ni več pravega naboja. Šesto mesto sicer ni slabo, a želela sem višje, do četrtega mislim, da bi lahko šlo. Poskušala sem vse, a nisem imela več od kod izvleči boljši rezultat," je po tekmi ocenila Ratejeva ter dodala, da si ta čas najbolj želi konec sezone. "Da si odpočijem, naporno je bilo," je dejala naša atletinja, ki pa bo v nedeljo vendarle še nastopila v Berlinu, kar bo njena zadnja letošnja mednarodna preizkušnja (doma jo nato čaka še ekipno državno prvenstvo). "V Nemčijo grem bolj iz finančnega vidika, saj so mi ponudili štartnino. Seveda se bom potrudila za čim boljši rezultat in bomo videli, kaj bo to prineslo," je pojasnila Ratejeva. V Berlinu bo v teku na 3000 m z zaprekami nastopila tudi Maruša Mišmaš.

Da se bliža konec sezone, je bilo v veliki meri opazno tudi po izidih v Zürichu, saj je bilo doseženih zelo malo osebnih rekordov, sploh pa noben najboljši letošnji rezultat na svetu. Jutri bo v Bruslju v drugem delu finala okronanih še 15 zmagovalcev diamantne lige.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine