Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Na glavo zasukali tudi Ruse

Slovenci v ligi narodov po francoskem zasuku na takšen način odpravili še Rusijo in vknjižili sedmo zmago.
Slovenci s kapetanom Tinetom Urnautom še naprej igrajo kot levi in junaško osvajajo točke. FOTO: FIVB
Slovenci s kapetanom Tinetom Urnautom še naprej igrajo kot levi in junaško osvajajo točke. FOTO: FIVB
M. U., STA
11. 6. 2021 | 16:00
10. 11. 2021 | 11:41
2:55

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v ligi narodov še enkrat pokazala svojo moč in nepopustljivost. V devetem krogu je še drugič zapovrstjo uprizorila preobrat, tokrat je po zaostanku 1:2 premagala Rusijo s 3:2 (-19, 23, -22, 20, 8). Za Slovence je bila to sedma zmaga v ligi in imajo še naprej dobre možnosti za uvrstitev v polfinale. Tako kot proti Franciji so Slovenci tudi tokrat stopnjevali razpoloženost. Po slabšem začetku so bili iz minute v minuto bolj zanesljivi, čeprav visoka ruska ekipa ni igrala slabo, pa je bila na koncu brez moči. Morala se je zadovoljiti s točko, tekmecem pa po evropskem prvenstvu v Ljubljani drugič zaporedoma čestitati za zmago.

Če je bil junak zmage proti Franciji Rok Možič, pa tokrat to velja za Klemna Čebulja, ki je dosegel kar 32 točk. »Ni bilo lahko. Začeli smo s slabšim ritmom, saj po petih nizih, ki smo jih odigrali s Francijo, ni lahko začeti nove težke tekme, kot je bila današnja. Toda z vsako odigrano točko smo se dvigali kot posamezniki in kot ekipa. Ko se je treba boriti, moji fantje vedno dajo vse od sebe,« je dejal slovenski selektor Alberto Giuliani. »Vsi smo pričakovali težko tekmo. Rusi so pač ena najboljših ekip na svetu. Še enkrat več smo pokazali, kakšen karakter ima ta ekipa. Bilo je veliko težkih trenutkov. Rusi so igrali res dobro. Prve dva, tri nize so odlično servirali, ampak enostavno se nismo predali. Do konca smo se borili z njimi, sami s sabo, s svojim servisom in ko nam je steklo, je sledila še fantastična igra v napadu in naš že zaščitni znak letos res dobra blok-obramba. Upam, da to raven telesno in psihično zdržimo čim dlje in videli bomo, do kam lahko pridemo,« je navrgel podajalec Gregor Ropret.
 

Ekipno delo


Kapetan Tine Urnaut je dodal: »Današnja zmaga je zelo pomembna za nas, ker si želimo priti med prve štiri ekipe. Mislim, da smo danes kvalitetno odigrali. Imamo še rezerve. Prisotnih je še nekaj nihanj v igri. Danes je bil zelo pomemben vstop Alena Šketa v igro. Mislim, da nam je zelo pomagal in je na servisu naredil dve pomembni seriji. V četrtem in petem nizu je nanizal tri, štiri servise, po katerih smo pobegnili nasprotniku. Všeč mi je, da imamo vedno več igralcev, ki pomagajo ekipi, saj je turnir res dolg in težak. Igrati tekme tri dni zapored ni lahko. Mislim, da je bilo danes ključno ekipno delo.« Slovenci bodo naslednjo tekmo odigrali v torek, tekmec bo olimpijski prvak Brazilija.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine