Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Max Verstappen najhitrejši tudi v Ciudad de Mexicu

Nizozemski zvezdnik formule ena je v Mehiki proslavil že 51. zmago v karieri, 16. v sezoni.
Max Verstappen nima pravega tekmeca v svetu formule ena. FOTO: Claudio Cruz/AFP
Max Verstappen nima pravega tekmeca v svetu formule ena. FOTO: Claudio Cruz/AFP
Š. R., STA
29. 10. 2023 | 23:21
29. 10. 2023 | 23:34
2:03

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši na dirki svetovnega prvenstva formule 1 v Ciudad de Mexicu. Svetovni prvak je proslavil že 16. zmago v sezoni, premagal je Britanca Lewisa Hamiltona (Mercedes) in Monačana Charlesa Leclerca (Ferrari).

Današnjo preizkušnjo je zaznamovala prekinitev v 34. krogu zaradi trčenja Kevina Magnussena. Danec se v trčenju ni poškodoval, čeprav je njegov bolid tudi zagorel. Dirko so morali za 20 minut prekiniti, da so popravili zaščito ob stezi.

»Množica navijačev je bila sijajna, hvala vsem. Za mano je izjemna sezona, danes nam je načrte malo prekrižala rdeča zastava, a se je vseeno dobro končalo,« je po zmagi poudaril Verstappen, ki je tako že 51-krat v karieri stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Tretji zaporedni naslov prvaka je potrdil že pred koncem sezone na dirki v Katarju,

S toliko zmagami se je na četrtem mestu večne lestvice izenačil s Francozom Alainom Prostom. Pred njim so zgolj še Hamilton (103), Michael Schumacher (91) in Sebastian Vettel (53).

V boju za skupno drugo mesto v SP je za zdaj v prednosti še vedno Mehičan Sergio Perez (Red Bull), ki domače dirke po trčenju z Leclercom v prvem krogu sicer ni končal. A Hamilton se mu je z današnjim drugim mestom spet približal (220:240). Verstappen je že pri 491 točkah.

Do konca sezone so še tri postaje, naslednja bo na vrsti Brazilija že čez teden dni.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine