Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ferrarijeva dirkača presenetila vse po vrsti

Nizozemski dirkaški šampion Max Verstappen bo današnjo veliko nagrado Mehike v formuli 1 začel s tretjega štartnega položaja.
Charles Leclerc je bil najhitrejši v kvalifikacijah za veliko nagrado Mehike. FOTO: Raquel Cunha/Reuters
Charles Leclerc je bil najhitrejši v kvalifikacijah za veliko nagrado Mehike. FOTO: Raquel Cunha/Reuters
M. Š., STA
29. 10. 2023 | 08:35
29. 10. 2023 | 08:43
1:52

Monaški dirkač Charles Leclerc (Ferrari) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za veliko nagrado Mehike v formuli 1. V prvi vrsti mu bo družbo delal španski moštveni sotekmovalec Carlos Sainz ml. Dirka v Cuidad de Mexicu se bo drevi začela ob 21. uri po srednjeevropskem času.

Leclerc je bil v boju za najboljši štartni položaj (svoj 22. v F1) v razburljivih kvalifikacijah za pičlih sedem stotink sekunde hitrejši od Sainza, manj kot desetinko pa je na tretjem mestu zaostal stari-novi svetovni prvak, Nizozemec Max Verstappen (Red Bull). Presenetljivo bo v drugi vrsti ob njem začel Avstralec Daniel Ricciardo (AlphaTauri).

Monaški zvezdnik bo tako na dirki lovil šesto zmago v kraljevskem avtomobilističnem razredu, vroči favorit za današnjo preizkušnjo pa ostaja Verstappen, ki je letos slavil že 15 zmag.

V skupni razvrstitvi je, kar zadeva lovoriko, že nekaj časa vse odločeno. Verstappen, ki si je že tretjič zapored pridirkal naslov svetovnega prvaka, ima že 466 točk. Na drugem mestu je njegov mehiški ekipni kolega Sergio Perez (240 točk), tretji pa Britanec Lewis Hamilton (Mercedes, 201). Veliko nagrado Mehike bosta začela s petega oziroma šestega štartnega položaja.

Do konca letošnje sezone za svetovno prvenstvo so vštevši današnjo dirko ostale še štiri preizkušnje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine