Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Maruša Štangar teden dni po Oberwartu spet na zmagovalnem odru

Judoistka ljubljanske Olimpije se je na tekmovanju v Italiji veselila svoje jubilejne desete kolajne v svetovnem pokalu.
Maruša Štangar (levo) je morala tokrat tokrat premoč priznati le Španki Mireia Lapuerta Comas (druga z leve). FOTO: Tino Maric/EJU
Maruša Štangar (levo) je morala tokrat tokrat premoč priznati le Španki Mireia Lapuerta Comas (druga z leve). FOTO: Tino Maric/EJU
11. 9. 2022 | 12:25
1:36

Le teden dni po tretjem mestu na turnirju v Oberwartu si je slovenska judoistka Maruša Štangar izbojevala novo kolajno v svetovnem pokalu. Na tekmovanju v Riccioneju se je v kategoriji do 48 kilogramov povzpela še stopnico višje in se ovenčala s srebrno kolajno.

Štangarjeva, ki se je po lanskih olimpijskih igrah v Tokiu dvakrat odpravila pod kirurški nož, je na turnirju v Italiji edini poraz doživela v velikem finalu, v katerem je morala priznati premoč Španki Mireii Lapuerta Comas (0:10). Na poti do zaključnega dvoboja je 24-letna Ljubljančanka z iponom ustavila Francozinjo Marine Gilly (10:0) in Kazahstanko Abibo Abužakinovo (10:0), v polfinalu pa je bila z vazarijem boljša še od Nemke Katharine Menz, bronaste na predlanskem evropskem prvenstvu v Pragi.

Za članico ljubljanske Olimpije je bila to jubilejna deseta kolajna na tekmovanjih za svetovni pokal, v katerem ima še dve zlati lovoriki ter dve srebrni in pet bronastih odličij. Na tekmovanju v Riccioneju sicer sodeluje 376 judoistov in judoistk iz 35 držav.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine