Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenski judo dobil novo dobitnico kolajne v svetovnem pokalu

Na turnirju v Oberwartu je svojo nadarjenost potrdila Metka Lobnik, ki se je prvič med elito zavihtela na zmagovalni oder.
Metka Lobnik (levo) se je včeraj veselila svoje prve kolajne v svetovnem pokalu. FOTO: Gabi Juan/EJU
Metka Lobnik (levo) se je včeraj veselila svoje prve kolajne v svetovnem pokalu. FOTO: Gabi Juan/EJU
5. 9. 2022 | 17:51
1:37

Slovenski judo ima od včeraj novo dobitnico kolajne v svetovnem pokalu. Na zmagovalni oder se je prvič med elito zavihtela Metka Lobnik, ki si je na turnirju v Oberwartu izbojevala srebrno odličje v kategoriji do 78 kilogramov.

Na poti do svojega največjega uspeha doslej v članski konkurenci je 21-letna judoistka kluba Apolon Maribor-Hoče z iponoma ugnala Uzbekistanko Irišon Kurbanbajevo in Črnogorko Jovano Peković. V velikem finalu je morala nato Lobnikova, mladinska evropska šampionka iz Poreča 2020, priznati premoč favorizirani Francozinji Madeleine Malonga, olimpijski podprvakinji iz Tokia 2021, ki se lahko pohvali tudi z zlatimi lovorikami s svetovnega prvenstva v Tokiu 2019 ter evropskih prvenstev v Tel Avivu 2018 in Pragi 2020.

V slovenskem zastopstvu so se tako minuli konec tedna v Avstriji veselili dveh žlahtnih kovin – z bronasto se je v soboto ovenčala Maruša Štangar (do 48 kg), le za malo pa sta brez kolajn ostala petouvrščena Urška Torkar (nad 78 kg) in Enej Marinič (nad 100 kg).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine