Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Zadruga Dob presenetila Mariborčane, pomembna zmaga Kamničanov

Odbojkarji Merkur Maribora so na tekmi 18. kola srednjeevropske lige izgubili proti Zadrugi Dob z 2:3. Pomembna zmaga Kamničanov, zmagale tudi Mariborčanke.
V dvorani Tabor so tokrat rajali Korošci. FOTO: Merkur Maribor
V dvorani Tabor so tokrat rajali Korošci. FOTO: Merkur Maribor
J. K., STA
2. 2. 2022 | 18:23
2. 2. 2022 | 22:23
5:24

Zadruga Dob je druga ekipa po ACH Volleyju, ki je v letošnji srednjeevropski ligi spravila na kolena slovenske prvake. Za Mariborčane poraz ne bo usoden, saj ne morejo v rednem delu biti več ne boljši ne slabši kot drugi, prav tako pa tudi Avstrijcem zmaga ne pomeni posebej veliko, saj imajo nastop na zaključnem turnirju že zagotovljen, ker bodo tekmovanje gostili.

Vsekakor pa lahko ta zmaga veliko pomeni za samozavest pred samim turnirjem, na katerem se bodo v polfinalu merili z ACH Vollejem. Dokazali so, da imajo odlično ekipo, ki je zmožna vsakemu prekrižati račune. V Mariboru se je izkazala predvsem s servisi, s katerimi sta bila najbolj prodorna Marino Marelič in Blažej Podlesny, oba sta dosegla štiri ase, in z blokom, v tem elementu je blestel Pedro Frances.

Mariborčani, pri katerih je bil z 20 točkami tradicionalno najučinkovitejši Ahmed Ihbajri, so sicer vodili z 2:1 v nizih, večje težave pa so se začele v četrtem nizu, ko so takoj zaostali z 1:7, pravega ritma pa do konca tekme niso več našli.

Pomembna zmaga Kamničanov v Avstriji

Odbojkarji Calcita Volleyja so v 16. kolu srednjeevropske lige v Zwettlu premagali Union Raiffeisen Waldviertel s 3:2. Oslabljeni Kamničani, ki se jim je najbolj poznala odsotnost Mitje Gasparinija, so v Zwettlu prišli so pomembne zmage v boju za uvrstitev na zaključni turnir. Niso sicer osvojili vseh točk, a je zelo pomembno, da niso izgubili. V boju za tretje mesto, zadnje, ki še vodi na zaključni turnir, zdaj točko zaostajajo za zagrebško Mladostjo, a imajo do konca še dve tekmi (gostovanja v Pliberku in Bratislavi), Zagrebčane pa čaka le še tekma proti slovenskemu prvaku Merkur Mariboru.

Gostovanje v Zwettlu je bilo za Kamničane vedno neugodno, tako se je pokazalo tudi tokrat. V kamniški igri se je pokazalo veliko nihanj, po eni strani bi vprašanje zmagovalca rešili že kmalu, po drugi strani pa so lahko srečni, da so lahko dobili priložnost v petem nizu, saj so bili pred tem že v izgubljenem položaju. Calcit je v izenačenem prvem nizu že imel zaključno žogo, a je ni izkoristil, neobremenjeni Avstrijci pa so si nato z asom in blokom priborili vodstvo z 1:0. Drugi niz so Slovenci dobili zanesljivo, v tretjem pa so po odličnem začetku že vodili tudi s 16:11. A domači so jih na 19. točki ujeli, potem pa jim dopustili le še tri.

Kamničani so se znašli v zagati, ta je bila še večja, ko so bili v četrtem nizu že na robu poraza, zaostajali so 18:22 in 20:23. A s serijo blokov Mihe Bregarja in Jana Klobučarja so se izvlekli iz brezna, z izenačenjem na 2:2 pridobili samozavest in psihološko prednost, ki so jo v nadaljevanju izkoristili. Nik Mujanović, zamenjava za Gasparinija, je bil z 20 točkami najučinkovitejši v kamniški vrsti, ki tokrat ni imela posebej prodornega servisa.

Nova KBM Branik brez milosti proti Hrvaticam

Odbojkarice Nove KBM Branika so zabeležile četrto zmago v srednjeevropski ligi, z njo pa so si že zagotovile nastop na zaključnem turnirju. Preloženi obračun z Marina Kaštelo v 9. kolu je bil za varovanke Bruna Najdiča le lažji trening, saj so gostje prišle v Maribor z drugo postavo. V njej sta bile le dve igralki iz zapisnika prve medsebojne tekme v Dalmaciji, ki so jo s 3:1 dobile Hrvatice.

Tokrat so Dalmatinke osvojile vsega 29 točk, le tri pa dosegle same, preostale so jim podarile Štajerke, ki tudi niso igrale ves čas v najboljši postavi. Devet z začetnimi udarci, s katerimi so sicer dosegle deset asov. Polovico od njih Lorena Lorber Fijok, z desetimi točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme.

Prva postava hrvaška ekipe naj bi v četrtek nastopila na domači tekmi proti vodilnemu Calcitu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine