Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ljubitelji golfa bi lahko na OP Velike Britanije podrli rekord

Prireditelji najstarejšega turnirja v golfu na svetu, odprtega prvenstva Velike Britanije, za letošnjo 150. obletnico načrtujejo rekordni obisk.
Šampionski pokal, sloviti Claret Jug, čaka na prihod igralcev in rekordne množice navijačev. FOTO: Paul Childs/Reuters
Šampionski pokal, sloviti Claret Jug, čaka na prihod igralcev in rekordne množice navijačev. FOTO: Paul Childs/Reuters
Š. R., STA
26. 4. 2022 | 15:30
1:24

V štirih dneh si bo turnir na slovitem škotskem igrišču St. Andrews v živo ogledalo kar 290.000 ljubiteljev golfa, poroča tiskovna agencija PA. Prireditelj, organizacija R&A, je sporočil, da je prejel več kot 1,3 milijona zahtevkov za vstopnice za turnir, ki se ob odvijal od 14. do 17. julija. Odločili so se izdati 290.000 vstopnic, kar je največ doslej, je zapisala PA.

Prejšnji rekord za število gledalcev na turnirju The Open je bil postavljen leta 2000, ko je 239.000 ljubiteljev golfa prisostvovalo prvi zmagi Tigerja Woodsa na najstarejšem turnirju na svetu.

»Stopetdeseta izvedba The Open na igrišču St. Andrews bo zgodovinski trenutek za golf, kar se odraža v izjemnem zanimanju med navijači, da bi bil del tega,« je sporočil direktor R&A Martin Slumbers. »Z veseljem lahko sporočimo, da bomo postavili nov rekord obiskanosti, ki bo prekašal tistega iz leta 2000.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine