Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Lewisu Hamiltonu ne gre najbolje s covidom-19

Šef Mercedesove ekipe je potrdil, da okrevanje svetovnega prvaka formule ena ne gre po njegovih željah.
Lewis Hamilton po zmagi na prvi dirki v Bahrajnu ni slutil, kaj ga čaka. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
Lewis Hamilton po zmagi na prvi dirki v Bahrajnu ni slutil, kaj ga čaka. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
STA, B. E.
4. 12. 2020 | 21:02
4. 12. 2020 | 21:15
1:55
Svetovni prvak formule 1 Lewis Hamilton bo zaradi okužbe z novim koronavirusom izpustil dirko formule 1 ta konec tedna, zdaj pa je vprašljiv tudi njegov nastop na zadnji dirki sezone v Abu Dabiju. A okrevanje ne gre po njegovih željah, je sporočila ekipa Mercedes.

Njen vodja Toto Wolff je danes na prizorišču druge dirke v Bahrajnu dejal, da Hamiltonu kot pacientu s covidom-19 ne gre tako, kot bi si želel sam in njegova ekipa. Pri Britancu so nekaj dni po zmagi v Bahrajnu odkrili okužbo, sprva je sporočil, da ima le lažje simptome in da se počuti dobro, se je pa takoj podal v samoizolacijo.
 

Russell je odlično vskočil


»Lewis ni najbolje. Covida-19  ne smeš vzeti z levo roko. Je v dobri oskrbi, a v tem zgodnjem obdobju prebolevanja mu ne gre najbolje,« je dejal Wolff za televizijsko postajo Sky Sports. Dodal je, da k slabemu počutju prispeva tudi odsotnost z dirke zaradi bolezni, kar se je Hamiltonu zgodilo prvič, odkar je leta 2007 začel nastopati v tem tekmovanju. »Lahko si predstavljate, da mu ni lahko. Dirkač brez avtomobila, če to povežete še s covidom ... « je še dejal Wolff o tem, da ni najboljše volje.

Hamiltona po koncu desetdnevne karantene čaka novo testiranje, šele potem se bo lahko ob negativnem izvidu v sredo ali četrtek podal na zadnje prizorišče v Abu Dabi. Če ne bo mogel nastopiti, bo dobil še drugo priložnost njegova zamenjava v moštvu George Russell, ki se je danes izkazal na obeh prostih treningih, saj je bil na obeh najhitrejši.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine