Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Leclerc bi si rad dal duška po zmagi

Jutri v Monzi dirka za VN Italije. Hamilton v veliki prednosti. Verstappen iz zadnje vrste.
Charles Leclerc postaja prvi zvezdnik Ferrarija. FOTO: AFP
Charles Leclerc postaja prvi zvezdnik Ferrarija. FOTO: AFP
7. 9. 2019 | 07:00
2:21
Potem ko je v nedeljo končno vpisal prvo zmago v formuli 1, bo Charles Leclerc želel uresničiti še eno veliko željo iz otroštva: zmagati za Ferrari v Monzi. Rdeči so bili nazadnje najboljši na domači dirki leta 2010 s Fernandom Alonsom!

Dirka za VN Italije bo jutri ob 15.10, kvalifikacije danes ob 15. uri. Včerajšnji prvi trening je dobil prav 21-letni Monačan in pokazal odlično formo. Če bo zmagal pred več kot 100.000 tifozi, ki so v sredo v središču Milana obeležili 90. obletnico Ferrarija in se razveselili novice, da bo Monza ostala na koledarju F1 do leta 2024, bo povsem zasenčil štirikratnega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla.
 

Otresel se je bremena


»Zaradi smrti prijatelja (Anthoina Huberta; op. p.) si v Spaju nisem mogel dati duška in šampanjec mi ni teknil. Upam, da bom v Monzi izkusil pravo veselje,« si ponovitve uspeha želi Leclerc. »Dokler ne dosežeš prve zmage, se ta zdi zelo oddaljena. Ko jo imaš, je občutek zelo, zelo dober. Vse se zdi veliko lažje, da ti samozavest. To breme je za mano, zdaj lahko naredim še en korak naprej,« je dodal Leclerc.

Monačan je bil najhitrejši na prvem prostem treningu. FOTO: AFP
Monačan je bil najhitrejši na prvem prostem treningu. FOTO: AFP


Čustva gor ali dol, v svetovnem prvenstvu gre vse po načrtih Lewisa Hamiltona, ki drvi šestemu naslovu naproti. Lani je prav ob žvižgih navijačev v Monzi deklasiral konkurenco in praktično odločil končnega zmagovalca. Letos mu gre še bolje, po 13 dirkah od 21 ima Mercedesov as kar 65 točk prednosti pred moštvenim kolegom Valtterijem Bottasom in 87 pred Maxom Verstappnom (Red Bull), ki bo štartal iz ozadja zaradi zamenjave motorja.

Ferrarijeva dirkača Vettel in Leclerc sta v skupnem seštevku še dlje zadaj, Nemec pa ima le še 12 točk prednosti pred mladim Monačanom.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine