Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

V polfinale vsi kanuisti in Eva Alina Hočevar

Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič še enkrat uspešni v Augsburgu.
Olimpijski prvak je tudi na SP v Augsburgu v dobri formi. Desno Anže Berčič. FOTO: Nina Jelenc/KZS
Olimpijski prvak je tudi na SP v Augsburgu v dobri formi. Desno Anže Berčič. FOTO: Nina Jelenc/KZS
STA, S. U.
29. 7. 2022 | 16:15
29. 7. 2022 | 21:14
3:03

Potem ko se je v četrtek v sobotni polfinale uvrstilo vseh šest slovenskih kajakašev in kajakašic, je bila danes v kvalifikacijah svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Augsburgu bera slovenskih kanuistov in kanuistk slabša. V polfinale so se uvrstili štirje: Benjamin Savšek, Luka Božič, Anže Berčič in Eva Alina Hočevar.

Največjo dramo je zagotovo doživljal Božič, ki se v prvi vožnji ni uvrstil med najboljših 20, v drugi pa mu je semafor na cilju pokazal 12. mesto, kar bi zanj pomenilo konec prvenstva. A sodniki so ugotovili, da so mu neupravičeno dosodili en dotik in ga naknadno uvrstili na osmo mesto. Tako se je ob Savšku in Berčiču, ki je dosegel deseti čas druge vožnje ter s tem imel nekaj sreče, tudi on uvrstil med najboljših 30, ki se bodo v nedeljo borili za najvišja mesta.

Najboljši vtis med Slovenci je sicer spet zapustil Savšek, ki se je v nedeljski polfinale edini uvrstil že po prvi vožnji, v kateri je dosegel drugi čas kvalifikacij, za 1,41 sekunde ga je premagal le Francoz Denis Gargaud Chanut, olimpijski prvak iz Ria.

V lov za legendarnim Martikanom

»Pokazal sem dobro, tekoče veslanje in vesel sem, da se bom v nedeljo spet potegoval za najvišja mesta. S tem, ko bom v polfinalu štartal predzadnji, bom imel nekaj dodatnega pritiska, a ga bom poskušal odmisliti. Bo pa v nedeljo nova, drugačna tekma na povsem drugače postavljeni progi,« je bil kot ponavadi redkobeseden olimpijski prvak iz Tokia.

Prvi na svetovni jakostni lestvici bo imel v nedeljo priložnost, da po slovitem Slovaku Michalu Martikanu postane drugi kanuist, ki bi istočasno združil vse tri največje naslove, saj je letos zmagal tudi na evropskem prvenstvu.

Za napredovanje v polfinale so bile dopoldne prepočasne tudi vse tri kanuistke, nobena v prvi vožnji ni bila posebej blizu 20. mestu, ki bi še zadostovalo za izpolnitev cilja. Tako so morale vse na popravni izpit, ki ga je s tretjim časom opravila le Eva Alina Hočevar. Lea Novak je brez polfinala ostala za las, v drugi vožnji je bila enajsta, za potrebnim desetim mestom je ob enem dotiku vratic zaostala za sekundo in pol. Alja Kozorog, s 26. mestom najboljša Slovenka na prvi progi, je v drugo storila veliko napako, izpustila vratca in s 50-sekundnim pribitkom ostala v ozadju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine