Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

KZS med kar 26 zmagovalci izbrala Uršo Kragelj in Simona Ovna

Kajakaška zveza Slovenije je na tradicionalni prireditvi Kajakaš leta nagradila najboljše v iztekajočem se letu.
Letos sta najbolj izstopala Urša Kragelj in Simon Oven. FOTO: Nina Jelenc/KZS
Letos sta najbolj izstopala Urša Kragelj in Simon Oven. FOTO: Nina Jelenc/KZS
J. P.
3. 12. 2018 | 19:33
3. 12. 2018 | 20:57
2:12
Ljubljana – Kajakaška zveza Slovenije je v ljubljanski Stari mestni elektrarni na tradicionalni prireditvi Kajakaš leta nagradila najboljše tekmovalke in tekmovalce iztekajočega se leta. Na stopničke svetovnih in evropskih prvenstev (članskih, do 23 let in mladinskih), mladinskih olimpijskih iger, sredozemskih iger in preizkušenj svetovnega pokala se je v letu 2018 povzpelo kar 26 Slovenk in Slovenk, med katerimi sta – po izboru zveze – najbolj izstopala Urša Kragelj in Simon Oven.


Oven izbran prvič


Ljubljanski kajakaš Oven, ki se je s priznanjem ovenčal prvič, je postal svetovni prvak v klasičnem spustu na divjih vodah, kar se mu je posrečilo kot prvemu Slovencu. Za nameček je član KKK Ljubljana že drugo leto zapored zmagal tudi v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Kragljeva, 30-letna slalomistka na divjih vodah in članica KK Soške elektrarne, pa je na zadnji preizkušnji sezone, članskem svetovnem prvenstvu v Riu, na četrtem mestu le za nekaj desetink zaostala za bronom.


Tominc in Hočevarjeva, Zakrajšek in Ostermanova


Nagrado za najboljšega mladinca leta je pričakovano prejel Lan Tominc, dobitnik zlata v slalomu na mirnih vodah z ovirami na olimpijskih igrah mladih v Buenos Airesu, za najboljšo mladinko pa Eva Alina Hočevar, mladinska svetovna prvakinja in evropska podprvakinja v slalomu na divjih vodah. Najboljša tekmovalca leta na mirnih vodah sta Anja Osterman in Jošt Zakrajšek, ob 70-letnici delovanja sta posebni priznanji prejela Kajak klub Soške elektrarne in Brodarsko društvo Hrastnik, srebrno plaketo KZS za zasluge pri razvoju kajakaštva pa je dobil Stane Klemenc, prvi predsednik KKK Bohinj.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine