Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kyler Murray kot št. 1 pričakovano v Arizono, presenečenje Giantsov

Prvi izbor nabora lige NFL je postal podajalec Kyler Murray, ki naj bi bil idealen za napad Kliffa Kingsburyja. Največje presenečenje izbor Daniela Jonesa. 
Navijači v Arizoni se že nekaj mesecev navdušujejo nad Kylerjem Murrayjem. FOTO: Reuters
Navijači v Arizoni se že nekaj mesecev navdušujejo nad Kylerjem Murrayjem. FOTO: Reuters
26. 4. 2019 | 08:05
26. 4. 2019 | 09:14
2:35
V zadnjih tednih pred draftom v ligi NFL je bilo tako rekoč jasno, da bodo Arizona Cardinals s prvim izborom nabora izbrali podajalca Kylerja Murrayja, čeprav so že lani v prvem krogu izbrali podajalca Josha Rosena. Murray naj bi bil idealna izbira za napad novega trenerja Kliffa Kingsburyja, in čeprav gre za podajalca nižje rasti (slabih 180 centimetrov), ima Murray vse potrebne lastnosti, da postane odličen podajalec tudi v ligi NFL.

Tako kot na prvem tudi na drugem mestu ni bilo presenečenja, San Francisco 49ers so izbrali branilca Nicka Boso, ki velja za največjega talenta letošnjega drafta, njegov brat Joey pa že uspešno igra za Los Angeles Chargers. Tudi New York Jets na tretjem mestu so si z izborom branilca (DT) Quinnena Williamsa prislužili pohvale strokovnjakov, kot četrti izbor pa se k Oakland Raider seli branilec (edge rusher) Clelin Ferrell. Po mnenju strokovnjakov so ga Raiders izbrali prezgodaj, a naj bi imel zdaj že nekdanji igralec Clemsona ogromno talenta in prostora za napredek.

Daniel Jones bo moral upravičiti zelo visoka pričakovanja v New Yorku. FOTO: Reuters
Daniel Jones bo moral upravičiti zelo visoka pričakovanja v New Yorku. FOTO: Reuters


Tampa Bay Bucaneers so izbrali linebackerja Devina Whita, kot šesti pa so izbirali New York Giants in poskrbeli, da se jim znova smeji cela liga. Generalni menedžer Dave Gettleman je pred izborom povedal, da ne išče samo talenta, igralec mora biti dovolj zrel, da preživi pritiske zahtevnega newyorškega trga. Izbrali so podajalca Duka Daniela Jonesa, ki že v študentski ligi ni blestel, večina strokovnjakov pa ga sploh ni uvrstila na njihov seznam najboljših sto igralcev letošnjega nabora. Najbolj optimistični Jonesa primerjajo z Blakom Bortlesom, ki se je v NFL prav tako izkazal za polomijo.

V prvem krogu nabora je bil izbran še en podajalec, kot 15. je Washington izbral Dwayna Haskinsa, ta izbor pa je požel veliko odobravanje okrog lige NFL. Haskinsa je nekaj strokovnjakov označilo za najbolj nadarjenega podajalca tega nabora, ki naj bi potreboval še nekaj časa, da se privadi na hitrost igre v NFL, a ima vse potrebne talente, da postane izvrsten podajalec pod vodstvom Jaya Grudna

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine