Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Drugi športi

Kristjan Čeh danes išče potrditev, da je na pravi poti v Pariz

Prvi dan v Rimu računa na kolajno Kristjan Čeh v metu diska, ki brani srebro iz Münchna 2022. Danes v boj sedem Slovencev, skupno 22.
Kristjan Čeh je na velikih tekmovanjih osvojil tri medalje. Foto Marko Pigac
Kristjan Čeh je na velikih tekmovanjih osvojil tri medalje. Foto Marko Pigac
7. 6. 2024 | 05:00
7. 6. 2024 | 10:52
4:50

V nadaljevanju preberite:

Tik pred začetkom evropskega prvenstva v atletiki se je muhasto majsko vreme poslovilo, slovensko odpravo je ob prihodu v Rim pričakalo pravo poletno vreme s temperaturami, ki so se povzpele prek 30 stopinj Celzija. Prvi vrhunec atletske sezone, šampionat stare celine, bi na slovitem olimpijskem štadionu v Rimu utegnil prinesti nove slovenske podvige in (vsaj) eno kolajno.

Prvo ime 22-članske odprave, ki bo zastopala slovenske barve v Rimu, je Kristjan Čeh, ki brani srebrno kolajno z zadnjega EP 2022 v Münchnu. »Dobro sem pripravljen, treningi so potekali po pričakovanjih, fizično sem v dobri formi, tehnično se še sestavljam. Toda EP prihaja v pravem času, da bom imel tam lahko dobro tekmo,« je optimističen 25-letni Čeh, ki se je na EP pripravljal v Estoniji, kjer preživi večino časa.

Čeh v zadnjem obdobju diska ni metal na vrhunski ravni, po zmagi na uvodni tekmi poletne sezone v Dohi je bilo sedmo mesto v Marakešu in peto na generalki za EP v Oslu manj od pričakovanj, z meti okrog 65 metrov prav tako ni dosegel daljav, s katerimi bi na evropskem prvenstvu lahko segel med nosilce odličij.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine