Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kranjski vaterpolisti še čakajo na prvo zmago

Vaterpolisti AVK Triglava so izgubili še drugo petkovo tekmo turnirja prvega kroga evropskega pokala Len (skupina C) v domačem bazenu.
Fotografija je simbolična. FOTO: Giampiero Sposito/Reuters
Fotografija je simbolična. FOTO: Giampiero Sposito/Reuters
Š. R., STA
14. 10. 2022 | 21:30
1:50

Potem ko je dopoldne katalonska ekipa Terassa zmagala s 14:3, so Kranjčani zvečer morali priznati premoč tudi francoksemu Strasbourgu, izid je bil 11:3 (3:0, 3:0, 1:2, 4:1). Že v četrtek pa so na prvi tekmi turnirja Kranjčani izgubili z ekipo Valis Valjevo s 6:8.

Tekmeci Kranjčanov so v večerni tekmi v prvi in drugi četrtini dosegli po tri gole in si tako praktično že do polovice dvoboja priigrali neulovljivo prednost. Domači so nekoliko zadihali šele v tretjem delu, ko je prvi zadetek dosegel Aleksander Paunović, takoj zatem pa še Nikola Rajlić. Triglav je tako dobil tretjo četrtino z 2:1, a je Strasbourg spet pritisnil v zadnji. Dosegel je še štiri gole, poraz Triglava pa je z zadnjim zadetkom za domače nekoliko ublažil Marko Gostić.

Pri zmagovalcih so po dva gola dosegli Mathias Bachelier, Steven Vitrant in Saša Mišić. Do konca štiridnevnega turnirja domačine v soboto ob 18.40 čaka še tekma s Honvedom iz Budimpešte, v nedeljo ob 11.40 pa s Telimarjem iz Palerma. Najboljše štiri ekipe iz vsake od štirih skupin tega kroga se bodo uvrstile v naslednji krog, peta in šesta moštva v skupinah pa bodo sezono nadaljevala v novoustanovljenem pokalu Len challenger.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine