Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Brez preplaha v pričakovanju Splita

Slovenski vaterpolisti so po zelo solidni predstavi izgubili na pripravljalni tekmi proti Slovakom z 12:14.
Vodilni slovenski vaterpolisti se v teh dneh pripravljajo za EP. FOTO: Roman Šipić/Delo
Vodilni slovenski vaterpolisti se v teh dneh pripravljajo za EP. FOTO: Roman Šipić/Delo
S. U.
7. 8. 2022 | 07:46
2:04

Slovenski vaterpolisti sa po 16 letih vračajo na prvenstvo stare celine. In ker se to tekmovanje, ki bo od 29. avgusta do 10. septembra v Splitu, že močno približuje, je pred izbranci selektorja Krištofa Štromajerja ključni del priprav.

Zdaj je moštvo v Bratislavi, kjer je na pripravljalni tekmi s Slovaško izgubilo z i12:14 (3:3, 1:1, 4:3, 4:7;  Justin 4, Puš, Popović, Rahne po 2, Lah, Blažič). Slovenija je sicer na Slovaškem nastopila brez Martina Steleta, Marka Prcaća in tudi najbolj izkušenega, ki je edini iz te selekcije vaterpolistov že nastopil na evropskem prvenstvu, Mateja Nastrana.

Po treh četrtinah so naši igralci vodili, v zadnji četrtini je bil izid še 9:9. Selektor Štromajer, slovenski reprezentant iz tiste najuspešnejše dobe slovenskega vaterpola pred dobrima dvema desetletjema, pa je po tekmi ocenil: »To je bila tekma na podobni ravni, kakršne bodo na evropskem prvenstvu. Fantje so samo še enkrat več dokazali, da lahko enakovredno igrajo proti ekipam iz tega razreda evropskega vaterpola. Res jih moram pohvaliti za borbenost, srčnost, tekma pa bi se lahko končala tudi drugače, če bi izkoristili dve petmetrovki in če v zadnji četrtini ne bi padli v igri, kar je bila posledica utrujenosti. Dejstvo je, da potrebujemo več takšnih tekem in prepričan sem, da se bodo potem razpletle po naših željah.«

  Slovenija bo v uvodnem delu prvenstva na Hrvaškem igrala proti vaterpolskima velesilama Madžarski in Srbiji ter proti Izraelu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine